Patlıcan Pidesi

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Pidesi






Patlıcan pidesi malzemeleri
6 patlıcan
500 gr kıyma
6 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
2 su bardağı sıvıyağ
1 yumurtanın sarısı

Selanik mutfağına ait size özel yemek tarifimiz

Patlıcanları yıkayıp kurulayın Birkaç yerinden kürdanla delikler açıp ızgarada közleyin Kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin

Kıymayı 1 kahve fincanı kadar suyla pişirinKözlenip ezilmiş patlıcanla karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırın

Elenmiş un, su, sıvıyağ ve kabartma tozunu bir kapta yoğurun İki eşit parçaya bölüp birinci parçayı yağlanmış fırın tepsisine yayın Patlıcanlı kıymalı harcı paylaştırın ve kalan hamuru da aynı şekilde açıp üzerine yayın İstediğiniz büyüklükte dilimler halinde kesin Üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirin Servis yapın

Patlıcan pidesi artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.