Dunyha Mutfaklari -İtalya- Peynirli Risotto
Peynirli Risotto Tarifi - İtalyaPeynirli Risotto Tarifi - İtalya 1,5 su bardağı arborio pirinci3 yemek kaşığı tereyağı1 orta boy soğan (ince ince kıyılmış)1 çay kaşığı karabiber6 su bardağı sebze suyu1 çay kaşığı tuz2 öorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri2 çorba kaşığı rendelenmiş grayver peyniri2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri(1 çorba kaşığı servis sırasında kullanılacak)1 çorba kaşığı ufalanmış rokfor peyniriTereyağını eritin, üzerine soğanları ekleyerek 3 dk kavurun, üzerine pirinçleri, tuzu ve karabiberi ekleyinPirinçler tane tane olana kadar, yaklaşık 2 dk kavurunSonra kaynar haldeki sebze suyundan 2 kepçe kadarını pirinçlerin üzerine ekleyinPirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte, karıştırarak pişirinYaklaşık 25 dk boyunca pirinçler suyunu çektikçe azar azar sebze suyu ekleyerek pişirmeye devam edinSürenin sonunda pirinçler diri pişmiş ve ıslak olmalıdır 1 çorba kaşığı parmesan peynirini ayırarak kalan peynirleri risottoya ekleyin ve karıştırınÜzerine kalan parmesanı ekleyerek servise sunun
|