09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Suyu (Sığır Kemiklerinden, Açık Renkte)
Et Suyu (Sığır kemiklerinden, açık renkte)
Kullanılacak malzeme: 32 bardak (8 lt) su, 1,5 kg sığır kemiği, 2 büyük havuç, 2 büyük baş soğan, 1/4 pırasa, 1 demet iri maydanoz kökü, 1 diş sarmısak, 1 çorba kaşığı tuz
Yapılışı: Büyükçe bir tencereye su konur (tencere 32 bardak suyun tamamını almazsa aldığı kadarı konur, su çekildikçe eldeki katılır) Suyun içine kabuğu soyulmuş soğanlar, üstü kazınmış havuçlar, temizlenmiş maydanoz kökü, pırasa, sarmısak ve tuz atıldıktan sonra parçalara ayrılmış kemikler de buna katılır ve tencere, kapağı açık olarak ateşe bırakılır Su ısındınça yüzeyinde beliren köpükler delikli bir kepçeyle alınıp atılır Sonra tencerenin kapağı kapatılır ve hafif bir ateşte beş saat kadar kaynatılır Beş saat sonra kemikler tencereden çıkarılır Su da ince bir süzgeçten geçirilir Elde edilecek suyun 8-9 bardak kadar olması gerekir
|
|
|