![]() |
Kur’Andan Başka Delil Var Mıdır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kur’Andan Başka Delil Var Mıdır?Kur’andan başka delil var mıdır? Bunu söyleyen kimsede, zerre kadar samimiyet yoktur ![]() ![]() ![]() Allahü teâlâ, (Yalnız bana tâbi olun, yalnız bana itaat edin) buyurmuyor ![]() ![]() (Allah’a ve Resulüne itaat edin!) [Enfal 20] (Resule itaat de Kur’an-ı kerimin emridir ![]() (Allah ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir ![]() (Resulüm de ki: “Bana uyun ki, Allah da sizi sevsin!”) [Al-i İmran 31] (Allah’a ve Resulüne inanmayan [kâfir olur] kâfirler için çılgın bir ateş hazırladık ![]() ![]() ![]() (De ki, Allah’a ve Resulü’ne itaat edin! [İtaat etmeyip] yüz çevirenler [kâfir olanlar], bilsinler ki, Allah, kâfirleri sevmez ![]() ![]() (Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!) [Haşr 7] (O Peygamber, güzel şeyleri helal, çirkin şeyleri haram kılar ![]() ![]() (Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun!) [Araf 158, Nur 54] (Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur ![]() (Allah’a ve Resulüne karşı gelen, apaçık bir sapıklıktadır ![]() (Allah ve Resulüne itaat eden Cennete, isyan eden Cehenneme gider ![]() (İhtilaflı bir işin hükmünü Allah ve Resulünden [Kitap ve sünnetten] anlayın!) [Nisa 59] (Kendilerine kitap verilenlerden, Allah’a ve ahiret gününe inanmayan, Allah’ın ve Resulünün haram ettiği şeyi haram tanımayan ve hak dini [İslamiyet’i] din edinmeyen kimselerle; zelil bir halde kendi elleriyle [boyun eğerek] cizye verinceye kadar savaşın ![]() (Biz her Peygamberi, kendisine itaat edilsin diye gönderdik ![]() (Allah ile resullerinin emirlerini birbirinden ayırıp ikisi arasında bir yol tutmak isteyen kâfirdir ![]() Allahü teâlâ, Resulüne Kur’anın açıklamasını, hüküm koymasını emredip, iman, itaat ve kelime-i şehadette de Resulünü kendisiyle birlikte bildiriyor ![]() (Kur’anı insanlara açıklayasın diye sana indirdik ![]() (Size kitabı, hikmeti getiren ve bilmediklerinizi öğreten bir Resul gönderdik ![]() ![]() ![]() ![]() Bu konudaki hadis-i şerifler de şöyledir: (Cebrail, Kur’anla beraber, onun açıklaması olan sünneti de getirdi ![]() (Bana Kur’anın misli kadar daha hüküm verildi ![]() ![]() (Yalnız Kur’andaki helal ve haramı kabul edin diyenler çıkar ![]() ![]() (Bana uyan Cennete girer, bana isyan edense Cennete giremez ![]() (Ümmetim bozulunca, sünnetimi ayakta tutana şehit sevabı verilir ![]() (İhtilaflarda, sünnetime ve hulefa-i raşidinin sünnetine sımsıkı sarılın!) [Tirmizi] (Bana uyan, Allah’a uymuş, bana asi olan da, Allah'a asi olmuş olur ![]() Mezhepsizler, dindeki dört delilin ikisini kabul etmeyip, kitap ve sünnetten başka delil yok diyorlar ![]() ![]() ![]() Görüldüğü gibi, yalnız Kur’an diyerek, Resule uymayanların, sahtekâr birer kâfir olduklarını, Allah ve Resulü bildirmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() (Bir zaman gelir, beni yalanlayanlar çıkar ![]() ![]() ![]() (Bazı kibirli kişiler çıkacak, “Allah Kur’anda bildirilenden başka bir şeyi haram kılmadı” diyecek ![]() ![]() ![]() (Kur’andan başka delil kabul etmem diyenler çıkacak ![]() Kur’an-ı kerimde, (yalnız Kur’ana uyun) denmiyor, (Allah’a ve resulüne uyun) deniyor ![]() ![]() (Bize yalnız Kur’andan söyle) diyen birine, İmran bin Husayn hazretleri, (Ey ahmak! Kur’anda, namazların kaç rekât olduğunu bulabilir misin?) dedi ![]() ![]() ![]() Resulullah’a uymanın önemi anlaşılınca, Kur’an-ı kerimin açıklaması olan hadis-i şeriflere de uymak gerektiği anlaşılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Eğer onun hükmünü peygambere veya ülül-emre [yetkililere, âlimlere] sorsalardı, öğrenmiş olurlardı ![]() ![]() (Verdiğimiz bu misalleri ancak âlim olanlar anlar ![]() (Bilmiyorsanız âlimlere sorun ![]() Bu âyetler, Kur’an-ı kerimi anlamak için âlimlerin açıklamasına da ihtiyaç olduğunu bildiriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kur’an-ı kerim, dinin anayasası hükmündedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|