Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arpa, çorbası, tarifi, tavuklu, şehriye

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi



Tavuklu Arapa Şehriye Çorbası


Malzemeler


Tavuk But veya Göğüs Eti

2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

2 Yemek Kaşığı Arpa Şehriye

1 Yemek Kaşığı Un

1 Yemek Kaşığı Maydanoz

1/2 Çay Kaşığı Karabiber

1 Su Bardağı Soğuk Su

5 Su Bardağı Kaynar Tavuk Suyu

1 Tatlı Kaşığı Tuz




Yapılışı


Tavuk but veya göğüs iri parçalara ayrılacak, yıkanacak ve süzülecek Uygun bir tencere içerisine alınacak, üzerini iki parmak geçesi su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra, yüksek ısıda tencere kaynatılacak Tencere kapağı aralıklı kapatılacak, ocak ısısı düşük konuma alınacak ve etler 25 dakika haşlanacak Haşlanan etler doğranacak veya elle küçük parçalara ayrılacak Haşlama suyu çorba için kullanılacakÜzerine kıyılmış maydonoz serpin










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.