Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası TarifiTavuklu Arapa Şehriye Çorbası Malzemeler Tavuk But veya Göğüs Eti 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı Arpa Şehriye 1 Yemek Kaşığı Un 1 Yemek Kaşığı Maydanoz 1/2 Çay Kaşığı Karabiber 1 Su Bardağı Soğuk Su 5 Su Bardağı Kaynar Tavuk Suyu 1 Tatlı Kaşığı Tuz Yapılışı Tavuk but veya göğüs iri parçalara ayrılacak, yıkanacak ve süzülecek Uygun bir tencere içerisine alınacak, üzerini iki parmak geçesi su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra, yüksek ısıda tencere kaynatılacak Tencere kapağı aralıklı kapatılacak, ocak ısısı düşük konuma alınacak ve etler 25 dakika haşlanacak Haşlanan etler doğranacak veya elle küçük parçalara ayrılacak Haşlama suyu çorba için kullanılacak Üzerine kıyılmış maydonoz serpin![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|