![]() |
Vermek Çoğalmaktır.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Vermek Çoğalmaktır..![]() Bir zamanlar bir köylü bir medresenin kapısını çaldı ![]() ![]() “Bunlar benim bağımın en güzel üzümleri ![]() ![]() “Teşekkür ederim” dedi talebe ![]() ![]() ![]() “Hayır, hayır” diye atıldı köylü ![]() ![]() “Bana mı?” Talebenin yüzü kızardı ![]() ![]() “Evet!” diye ısrar etti köylü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Talebe o sabahı üzüm salkımını tefekkür ederek geçirdi ![]() ![]() ![]() ![]() Hoca, talebenin bu ikramıyla çok mutlu oldu ![]() ![]() “Üzümleri ona hediye edeyim ![]() ![]() Düşündüğü gibi de yaptı ![]() ![]() “Medresenin aşçısı beni günlerce en iyi yemeklerle besledi ![]() ![]() Aşçı ona öğle yemeğini getirdiğinde, üzüm salkımını ona hediye etti: “Allah’ın yarattığı sebze ve meyve gibi harikalarla en yakın olan sensin ve dolayısıyla da bu İlâhî sanat eseriyle ne yapılacağını en iyi sen bilirsin ![]() Aşçı üzümlerin güzelliğine hayran olmuştu ![]() ![]() ![]() Üzümleri görür görmez en küçük şeyde bile İlâhî sanat ve nakışların en yüksek derecede yansıyabileceğini derinden kavradı o talebe de ![]() ![]() ![]() ![]() Ve böylece daha akşam olmadan, çiftçinin medreseye getirdiği üzüm salkımı kapıya bakan talebeye geri dönmüştü bile ![]() İşte o zaman bu talebe bu üzümlerin gerçekten de kendi kısmeti olduğunu anladı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|