Çaresizlerin Çağrısına |
|
|
#1 |
|
|
Çaresizlerin ÇağrısınaYaşlı bir kadıncağız Cüneyd-i Bağdadi'ye gelip kaybolmuş olan oğlunun bulunması için dua ister
Cüneyd(r a )'in cevabı kısadır:"-Sabret! Zavallı kadın- boyun büker, geri döner ![]() ![]() ![]() Bir-kaç gün sonra evlat ateşiyle yüreği kavrulan dertli ana tekrar gelir: "-Efendim!" der, "ne olur, bu sefer dua buyursanız!" Cüneyd(r a )'in cevabı yine kısadır:"-Sabret! Kadın bu kez daha zorlanarak ta olsa yine itaat eder Yutkunur, yumruklarını kapar, dişlerini sıkar ve yine itaat halinde geri döner![]() Sonra, bir-kaç gün geçer ve yaşlı kadın bir kez daha Cüneyd(r a )'e dileğini tekrar eder Cevap yine aynıdır Fakat bu kez yaşlı ana hazırlıklıdır Üçüncü kez de "Sabret" cevabını alır Fakat bu kez dönüp gitmez![]() "Efendim! der, "artık dayanacak gücüm kalmadı Ben artık çaresiz kaldım"![]() Cüneyd(r a )bunun üzerine hiç sesini çıkarmadan ellerini kaldırır, duaya durur Sonra kadıncağıza dönüp:"-Eğer" der, "doğru söylüyorsan git, çünkü evladın evine dönmüştür "Yaşlı kadın bu müjdenin ümidiyle, yel olur, evine döner Ve dünyalar onun olur Gerçekten de ciğer parçası evde onu beklemektedir![]() Halk hayretle Cüneyd-i Bağdadi'ye sorar: "-Çocuğun döndüğünü nereden bildiniz?" O, Kur'an'dan bir ayetle cevap verir: "Çaresizlerin çağrısına O'ndan başka cevap veren yoktur"(Neml,62) O kadın "çaresiz kaldım" deyince anladım ki Rahmet ve Kudret imdadına koşacak!" |
|
Cevap : Çaresizlerin Çağrısına |
|
|
#2 |
|
Şengül Şirin
|
Cevap : Çaresizlerin Çağrısınaçok anlamlı bir paylaşım emeğine sağlık arkadaşım
|
|
Cevap : Çaresizlerin Çağrısına |