Ayva'yı Yemek İçin 12 Neden |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Ayva'yı Yemek İçin 12 NedenAyva'yı yemek için 12 neden Bu meyve bronşite, öksürüğe ve vereme çok faydalı ![]() ![]() ![]() ![]() 1-Damar sertliğini önler 2-Karaciğer tembelliğine iyi gelir 3-Ayva şurubu ishali ve dizenteriyi keser Mideye ve bağırsaklara kuvvet verir 4-Tansiyonu düşürür 5-Safrayı tedavi eder 6-Bronşite, öksürüğe ve vereme faydalıdır Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır 7-Çekirdeklerinden yapılan merhem, dudak ve meme çatlaklarında, ekzamalarda kullanılır Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır 8-Ayvanın yaprağını yakıp kül olmadan söndürüp iyice dövüp göze çekilirse çok faydalıdır 9-Çiçeği baş ağrısını geçirir, kalbe, beyne iyi gelir 10-Ayva suyu kabızlığı giderir 11-Çiçeği bal ile pişirilip emzikli anneye verilirse sütü bollaşır 12-Yemekten önce yenilirse kabızlık, sonra yenirse ishal yapar
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|