![]() |
ÖSS Adaylarına Şok |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() ÖSS Adaylarına Şok![]() ÖSS'nin yapılacağı tarih belli oldu ![]() ![]() ![]() ![]() YÖK Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() ![]() YÖK Başkanı Özcan ve ÖSYM Başkanı Yarımağan, 2009-ÖSS'ye ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı ![]() 2009-ÖSS'de adayları ne gibi değişikliklerin beklediği sorusuna Özcan, “ÖSS ile ilgili bu sene maalesef vakit darlığından dolayı çok ciddi, büyük bir değişiklik yapamayacağız ama ufak değişiklikler yapabiliriz” yanıtını verdi ![]() Bu değişikliklerin neler olacağı sorusu üzerine Özcan, “Onu şimdi söylemek istemiyorum ![]() ![]() ![]() “Bu değişikliklerden biri katsayı mı?” sorusu üzerine Özcan, şöyle konuştu: “Öyle değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yapılacak değişikliklerin adaylara ne zaman duyurulacağı yönündeki soruya Özcan, “Çok önemli şeyler değişmeyeceği için son dakikaya kadar bekleyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Milli Eğitim Bakanlığının lise müfredatını değiştirdiğine işaret eden Özcan, ÖSS'de soruların yeni müfredat doğrultusunda hazırlanacağını kaydetti ![]() ÖSS'de yapılacak değişikliklerle ilgili çalışan komisyonda Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin de bulunduğunu belirten Özcan, komisyon çalışmalarını tamamladıktan sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile de görüşeceğini ifade etti ![]() 2009-ÖSS 14 HAZİRAN'DA ÖSYM Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() Lise müfredatındaki değişikliklerin 2009-ÖSS'de sorulara nasıl yansıyacağının sorulması üzerine Yarımağan, sınavda testlerin kapsamına ilişkin daha önce açıklama yaptıklarını anımsattı ![]() Yarımağan, şöyle konuştu: “Bizim ÖSYM olarak ana ilkemiz şu: Biz bu yıl soruları hazırlarken, bu yıl mezun olanları öncelikle dikkate alıyoruz ![]() ilgili bilgileri Milli Eğitim Bakanlığından aldık ![]() ![]() ![]() ![]() Özetle, biz bu sene soruları hazırlarken şu anda son sınıfta olanların bu yıl, geçen yıl, 2 yıl önce, son 3 yılda okudukları derslere göre soruları hazırlıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ESKİ ADAYLAR BİRAZ DEZAVANTAJLI” “Bu durumda eski adaylar dezavantajlı durumdalar mı?” sorusuna Yarımağan, “Biraz dezavantajlı olabilirler” dedi ![]() Psikoloji sorularına ilişkin eleştirilerde bulunulduğunu söyleyen Yarımağan, bu soruların “Sosyal-2” testine dahil edildiğini anımsattı ![]() “Psikoloji ile ilgili sorun üniversitelerden kaynaklanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yarımağan, “Analitik Geometri”nin fen bilimleri alanında zorunlu ders haline getirildiğini, bu nedenle 2009-ÖSS'de bu dersten “Sayısal-2” alanında sorular yöneltileceğini söyledi ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|