Aynadaki Yüzüm Sevdi Seni

Eski 08-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Aynadaki Yüzüm Sevdi Seni

Kendime doğru bir savaşta tanıdım
Hançerlerin bileylendiği zor saatlerin birinde
Maskelerin kanattığı hikayelerin
Sadeliğinde tanıdım seni
Bundandır belki
En çok zor saatlerde adın dilime dolanıyor
Sesime vuruyor sesin
Uyanıyorum

Sevgili Zenan
Hayatın farklı ritimlerinde yol alırkenherhangi bir şehirde belli belirsiz bir meşale yanar ve ruhuna çarpıp duruverir ansızınSen o şehri sadece şiirlerden tanırsın ve eğer biraz şansın varsa gözlerinle okşarsınAvuçlarına hiç konmaz güvercinleri ve bir “dost”u hiç ağırlamaz kaleminin elleri
O şehirsana göz kırptıkça kaçıp saklanmak istersin kuytularınasözcüklere anlam katan dost bir yüzden habersiz

Sonra ansızın o meşalenin aydınlattığı kağıda dökülen kelimelerinde çıkıverir karşına bir sesdağdaki aksinAynalarda çizdiğin resim ve yine de değdi be yaşamak dediğin…

Ve işte O sensin…

Sahi kimsin ve hangi ortak rengine boyandık biz hayatın tuvalinde?
Aynalarımızı aynı köşe başında kırdık tamam-sıkılmış yumruklarımızla ve isyana durmuş yüreklerimizle- ve haram ettik oradaki yabancıyı kendimize
Ya her payede biraz daha silikleşen gölgeler ve o güllere kıyan eller?O eller çıkageldiğinde buharlaşan kelimeler…

Onlarbizi bir şiirde ittifak ettirenlerbir kitabın serüvenine ortak edenler ve “sahne”dendiğinde figüranlığı bile kendilerine çok görenler…
Onlar hayatın münzevisi olamadıkları için kinin susturduğu çoğunlukturlar ya Zenanhep bu sebepten savaşı kendilerinden uzakta arıyorlarKahkahaların unutturduğu tebessüme gönül indirmeyenler anlamayanlaranladıklarının peşinden serüvenciliğe yanaşmayanlar…
“Göçerliklerini bir kuytuda gizlice de olsa boğazlamaya” korkanlar ama buna yeltenen şairin yüzündeki çizgilere laylaylom anlamlar yükleyenler…
Tam tekmil hazır kıta sevgi gösterilerinde aslında yok olanlar ve durup durup öfkelerini sigaya çekenler…

Oysa;
Ansızın Sen çıkageliyorsun
Gölgeni arkanda bir mızrak gibi sürüklercesine
Deli ve kederli
Bırak kapı aralıklarından izlesinler seni
Diyorum ki
Gel ey Dost
Yanaş şu “geyik postuna ve anlat”
Uğradığın limanlarda topladığın hikayelerde
Kim ilk terk edendi?

Hepsinden bir parça kanıyorum ben Zenanhepsi bir yolunu bulup sızıyorlar zindanlarından ve avluya vuruyorlar ansızın
Sensebazen Babil’desinbazen Uhud’da

Kimi zaman Torosların Akdeniz’e gülümseyen yüzüsün
Kimi zaman patlamaya hazır volkanı Karacadağ’ın
Dört bir taraftan ülkem gibisin ve “Bin yıldır ülkesiz”boynu bükük duran şiirlerin öznelerinden haber verensin

Seni bende taşıyan parçamın gururuna yol verişim bundan değil yine de
“Dost”hanesinden içeri bahçe kapısından girdiğin günden berigüller dalını sevdi

Aynamdaki yüzüm de seni

Eğer bir kavgam olacaksa kılıcımın biri senineğer bir kavgan olacaksa kılıcının biri Ben’im

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com