![]() |
Aynadaki Yüzüm Sevdi Seni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aynadaki Yüzüm Sevdi SeniKendime doğru bir savaşta tanıdım Hançerlerin bileylendiği zor saatlerin birinde Maskelerin kanattığı hikayelerin Sadeliğinde tanıdım seni Bundandır belki En çok zor saatlerde adın dilime dolanıyor Sesime vuruyor sesin Uyanıyorum Sevgili Zenan ![]() Hayatın farklı ritimlerinde yol alırken ![]() ![]() ![]() ![]() O şehir ![]() ![]() ![]() Sonra ansızın o meşalenin aydınlattığı kağıda dökülen kelimelerinde çıkıverir karşına bir ses ![]() ![]() Ve işte O sensin… Sahi kimsin ve hangi ortak rengine boyandık biz hayatın tuvalinde? Aynalarımızı aynı köşe başında kırdık tamam-sıkılmış yumruklarımızla ve isyana durmuş yüreklerimizle- ve haram ettik oradaki yabancıyı kendimize ![]() Ya her payede biraz daha silikleşen gölgeler ve o güllere kıyan eller?O eller çıkageldiğinde buharlaşan kelimeler… Onlar ![]() ![]() Onlar hayatın münzevisi olamadıkları için kinin susturduğu çoğunlukturlar ya Zenan ![]() ![]() ![]() ![]() “Göçerliklerini bir kuytuda gizlice de olsa boğazlamaya” korkanlar ama buna yeltenen şairin yüzündeki çizgilere laylaylom anlamlar yükleyenler… Tam tekmil hazır kıta sevgi gösterilerinde aslında yok olanlar ve durup durup öfkelerini sigaya çekenler… Oysa; Ansızın Sen çıkageliyorsun Gölgeni arkanda bir mızrak gibi sürüklercesine Deli ve kederli Bırak kapı aralıklarından izlesinler seni Diyorum ki Gel ey Dost Yanaş şu “geyik postuna ve anlat” Uğradığın limanlarda topladığın hikayelerde Kim ilk terk edendi? Hepsinden bir parça kanıyorum ben Zenan ![]() ![]() Sense ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimi zaman Torosların Akdeniz’e gülümseyen yüzüsün ![]() Kimi zaman patlamaya hazır volkanı Karacadağ’ın ![]() Dört bir taraftan ülkem gibisin ve “Bin yıldır ülkesiz”boynu bükük duran şiirlerin öznelerinden haber verensin ![]() Seni bende taşıyan parçamın gururuna yol verişim bundan değil yine de ![]() “Dost”hanesinden içeri bahçe kapısından girdiğin günden beri ![]() ![]() Aynamdaki yüzüm de seni ![]() ![]() ![]() Eğer bir kavgam olacaksa kılıcımın biri senin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|