|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
arapaşı, çorbası, tarifiarapaşı, yapılışı |
![]() |
Arapaşı Çorbası Tarifi-Arapaşı Çorbası Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arapaşı Çorbası Tarifi-Arapaşı Çorbası YapılışıArapaşı Çorbası Nasıl Yapılır?-Arapaşı Çorbası Tarifi-Arapaşı Çorbası Yapılışı Malzemeler: Piliç 1 adet Salça 1 ![]() Margarin 200 gr ![]() Un 4 yemek kaşığı Toz kırmızı biber 2 tatlı kaşığı Su 3 litre Yapılışı Tavuğu ayrı bir tencerede 1 ![]() bırakılır ![]() un hafif kahverengi renk alana kadar kavrulur ![]() ![]() salça ve 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ilave edilerek 1 veya 2 sefer karıştırıldıktan sonra 3 litre su ile beraber haşlanmış olan pilicin suyu ilave edilerek kaynayana kadar topaklanmaması için sürekli karıştırma işlemi devam eder ![]() ![]() kısık ateşe bırakılır ![]() pilici kemiklerinden ayırıp ufak parçalar halinde çorbaya ilave edilerek 5 dk ![]() alınarak servis yapılır ![]() ![]() eklenir ![]() ÇORBAYLA YUTULACAK HAMUR İÇİN GEREKLİ MALZEME : Fırın tepsisi 1 Adet Su 6 çorba kasesi Un 1 çorba kasesi Nişasta 1 yemek kaşığı Tuz 1 tatlı kaşığı Yapılışı 6 Kâse suyun 3 kasesi tencereye konulur ve 1 tatlı kaşığı tuz atılarak kaynamaya bırakılır ![]() bir kâse un geniş bir kaba konularak bu üç kâse su ile iyice karıştırılarak sıvı hale getirilerek kevgirden süzülür ![]() süzülmesinin nedeni unun topak kalmaması içindir ![]() Kaynayan suyun içerisine ![]() suyun içerisine iyice karıştırılarak yavaş yavaş karışım dökülür ![]() Karıştırma ise işlem bitene kadar devam etmelidir ![]() en önemli husus ise karışımı dökerken hızlı daha sonrada normal ve aralıksız karıştırmaya devam etmeliyiz ![]() topaklanır ve tam netice vermez ![]() Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp bekletmeden su ile ıslattığımız tepsiye bu hamur dökülerek soğumaya bırakılır ![]() amaç ise hamurun tepsiye yapışmaması içindir ![]() bıraktığımız hamur yaklaşık 4- 5 saat sonra servise hazır hale gelmiş olur ![]() Not: Arabaşıda unun kalitesi çok önemlidir ![]() düşünerek eğer hamur tepsiyi bırakıyorsa tam netice almışınızdır ![]() (Arabaşı genelde kış mevsiminde yapılır ![]() NOT: Bu arabaşının en büyük özelliği bir kaşığa yutabileceğiniz kadar hamur alınarak çorbaya batırılır ve çiğnenmeden yutulur ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|