![]() |
Mısır Ekmekli Horoz Tarifi - Mısır Ekmekli Horoz Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mısır Ekmekli Horoz Tarifi - Mısır Ekmekli Horoz YapılışıMısır Ekmekli Horoz Tarifi - Mısır Ekmekli Horoz Yapılışı - Mısır Ekmekli Horoz Nasıl Yapılır? Malzemeler: 1 horoz (yaklaşık 4-4 ![]() 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 4 iri soğan (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1/2 tatlı kaşığı tuz 50 g yağsız dana jambonu (küçük küpler halinde kesilmiş) 1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 250 g mısır ekmeği (bir gün bayatlatılmış) 1 1/2 tatlı kaşığı adaçayı Yapılışı: Tereyağını bir tencereye koyup ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada horozu bağlayın Büyük bir tencerenin içine buğulama kabı (ya da tel ızgara) yerleştirip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızı 190°C'a (5'e) ısıtın Soğanların piştiği tencereyi ateşten alın Mısır ekmeğini bir kabın içine ufalayıp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi ve tabağı fırından alıp ![]() ![]() Not: Horozun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|