Sultan Sarması Tarifi - Sultan Sarması Tatlısı Yapılışı (Resimli) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultan Sarması Tarifi - Sultan Sarması Tatlısı Yapılışı (Resimli)Sultan sarması ![]() Malzemeler 4 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı margarin 1 su bardağı hidistan cevizi 1 paket sade krem şanti+1 bardak süt Yapılışı Bir tencerede un süt şeker kakao vanilya çırpma teliyle sürekli karıştırılarak pişirilir Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır![]() Margarin ilave edilip mikserde 5-6 dakika çırpılır ![]() Kare veya dikdörtgen bir tepsinin zemini bol hindistan ceviziyle kapatılır ![]() Hazırladığımız muhallebi sıcakken yavaşça (zemindeki hindistan cevizlerini dağıtmadan)tepsiye yayılır ![]() Muhallebi soğumaya bırakılır ![]() 1 bardak sütle hazırladığımız krem şanti tepsideki muhallebinin her yerine gelecek şekilde yayılır ![]() Muhallebimiz 3-4 saat dolapta bekletilip soğuttuktan sonra eni 2 parmak kalılığında boyu yaklaşık10 cm ucunlığunda şeritler kesilir Sonra dik olarak tabaga yerleştirilip servis yapılır Afiyet olsun
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|