|  | Hoşgörü Konulu Kompozisyon |  | 
|  08-25-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Hoşgörü Konulu KompozisyonHoşgörü konulu kompozisyon Hoşgörü birbirimize tolerans göstermemiz  birbirimizi anlamamız  sevmemiz  ve saymamızdır  Maalesef yaşadığımız dönemde hoşgörüye olduğundan fazla  ihtiyacımız var  Malum ırkçılığın ve şiddetin en üst seviyeye çıktığı  zamandayız  Beyazın siyaha  sarışının çekik gözlüye gösterdiği tavırlar oldukça aşağılayıcı   Toplumumuzda da hoşgörüsüzlük üst seviyede  Omuz attı diye  küfür etti  diye birbirimizi öldürüyoruz  Türk-Kürt çatışması oluyor  Türkler kürtleri  sevmiyor  hor görüyor  Oysa eskiden böyle bir durum yoktu  İnsanlar huzur  ve refah içinde yaşıyorlardı  Nitekim Kurtluluş savaşında  Türküyle  Kürdüyle  Arabıyla  Çerkeziyle hep birlikte kurtuluşumuz  için  bağımsızlığımız için savaşmışız  Savaşların  hor görmenin  aşağılamanın hepsinin nedeni tabii ki  hoşgörüsüzlük  İnsanlar biraz alttan alırsa  biraz empati kurarsa bunlar  ortaya çıkar mı? Yol ortasında acımasızca bir grup insan tek bir kişiyi  dövüyor   Eğer içlerinden bir Allah’ın kulu ‘Ulan acaba ben bu adamın  yerinde olsaydım ne yapardım  nasıl yerin dibine girerdim’ derse ne olur?  Acaba bu kavga son mu bulur  yoksa devam mı eder? Bildiğiniz gibi dinimizde  peygamberimiz de hoşgörüyü  emretmiştir  Peygamberimiz ‘ Arabın arap olmayana  arap olmayanın araba  üstünlüğü yoktur’ demiştir  Keşke hep uysak değil mi hoşgörü  kurallarına  birbirimizi sevsek  bir omuz için adam öldürmesek… Bütün dünya buna inansa bir inansa Hayat bayram olsa İnsanlar el ele tutuşsa birlik olsa Uzansak sonsuza… | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |