![]() |
F-16 Fighting Falcon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() F-16 Fighting FalconF-16 Fighting Falcon F-16 Fighting Falcon Genel Özellikler Görev Türü görev türü Dönemi Soğuk Savaş Üretici Lockheed Martin General Dynamics Tasarımcı tasarımcı İlk Uçuş 2 Şubat 1974 Hizmete Giriş 17 Ağustos 1978 Hizmetten Çıkış * Durumu Aktif Hizmette Başlıca Kullanıcılar ABD Hava Kuvvetleri Diğer Kullanıcılar Türk Hava Kuvvetleri İsrail Hava Kuvvetleri Mısır Hava Kuvvetleri Üretim Dönemi üretim dönemi Üretim Sayısı üretim sayısı Tasarım Maliyeti tasarım maliyeti Birim Maliyeti F-16A/B: 14 ![]() F-16C/D: 18 ![]() Teknik Özellikleri Taban Tasarım taban tasarım Değişimleri / Türevleri değişimleri/türevleri Mürettebat mürettebat Uzunluk 14,8 m Yükseklik 4,8 m Kanat Açıklığı kanat açıklığı Pali Çapı pali çapı Kanat Alanı kanat alanı Boş Ağırlık boş ağırlık Yüklü Ağırlık yüklü ağırlık Azami Hız azami hız Menzil menzil Uçuş Yüksekliği / Servis Tavanı uçuş yüksekliği/servis tavanı Motor motor ***** Donanımı ***** donanımı F-16 Savaşan Şahin Lockheed Martin üretimi çok amaçlı, tek motorlu jet savaş uçağı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|