![]() |
Javaos |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() JavaosJavaOS Java virtual machine üzerinde çalışan ve Sun Microsystems tarafından geliştirilmiş bir Sun(Stanford University Network) Microsystems, merkezi Santa Clara, Kaliforniya'daki Silikon Vadisi olan, 1982'de kurulmuş bir Amerikan firmasıdır ![]() işletim sistemidir ![]() Unix ya da Unix tabanlı işletim sistemlerinin UNIX C programlama dilinde yazıldığı gibi JavaOS` de Türk alfabesinin üçüncü, Osmanlı alfabesinin altıncı, Arap alfabesinin beşinci harfi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Java programlama dili kullanılarak yazılmıştır ![]() ==Mikrokernel== İşletim sisteminin kullandığı Programlam dili için Java programlama dili başlığını inceleyiniz ![]() ![]() mikrokernel üzerinde çalıştığı donanıma bağlıdır ![]() ARM ARM Mimarisi PowerPC PowerPC, AIM olarak bilinen 1991de Apple_IBM_Motorola birleşimi tarafından meydana getirilmiş bir RISC mikroişlemcisidir ![]() ![]() ![]() ![]() RISC SPARC StrongARM x86 ==Virtual Machine (sanal makina)== Java virtual machine mikrokernel` in üzerinde çalışır ![]() ==Sürücüler== Tüm cihaz sürücüleri Java ile yazılmıştır ve virtual machine tarafından çalıştırılmaktadır ![]() ==Pencereleme Sistemi== AWT API kullanan bir grafik ve pencereleme sistemide Java` da yazılmıştır ![]() ==Uygulamaları== JavaOS gömülü sistemler üzerinde çalışmak üzere tasarlanmıştır ve multimedya sistemleri, network altyapıları ve ATM` ler temel uygulama alanlarıdır ![]() Linkler [http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki JavaOS maddesinden kopyalanmıştır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|