![]() |
Chat Odası Farkındalık Sohbetleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Chat Odası Farkındalık Sohbetleri[wishdropper] 8:07 pm: çünkü arkadaşlar o bundan acı çekmektedir [wishdropper] 8:07 pm: şu anda mesela çok basit bir şey söyleyelim [wishdropper] 8:07 pm: ellerinizi klavyeden kaldırın [wishdropper] 8:08 pm: ve ellerinizi inceleyin [wishdropper] 8:08 pm: hadi hep birlikte [wishdropper] 8:08 pm: başka hiçbirşey düşünmeden sadece ellerinizi izleyin [wishdropper] 8:08 pm: şimdi ellerinizi izlemeye devam ederken [wishdropper] 8:08 pm: parmaklarınıza gelin [wishdropper] 8:08 pm: tuşlara dokunuyor [wishdropper] 8:08 pm: klavyeye basıyor [wishdropper] 8:09 pm: elinizi kaldırıyor saşınıza götürüyorsunuz [iracible] 8:09 pm: evet ![]() ![]() ![]() [wishdropper] 8:09 pm: saçınıza* [wishdropper] 8:09 pm: izlemek işte budur [wishdropper] 8:09 pm: bu kendini izlemektir [DareDeviL] 8:09 pm: ewt [wishdropper] 8:09 pm: önce kendini izleyeceksin [iracible] 8:09 pm: evet bunu başarıyorum [DareDeviL] 8:09 pm: ben izliyorum hep su icerken [wishdropper] 8:09 pm: dşünceleri izlemek ilerki uygulama [wishdropper] 8:10 pm: eğer 2-3 gün bopyunca attığın her adımı ayaklarını ellerini izlersen tabiki sürekli olarka nefes alış verişini [wishdropper] 8:10 pm: burnundan hava giriyor içine enerji doluyor sonra nefesi verdiğinde enerji tüm bedenine yayılıyor [wishdropper] 8:10 pm: bu ikisini önce yapmanız gerekiyor [iracible] 8:10 pm: peki bunu her nefesimizde izleyemeyebiliriz dimi ilk günler ? [wishdropper] 8:10 pm: nefesi izlemek ve kendini izlemek [wishdropper] 8:11 pm: mümkün olduğu kadar yakalamaya çalışacaksın [iracible] 8:11 pm: tamam [wishdropper] 8:11 pm: kendini izleme uygualamasının tamamlandığını merkezlenme ile anlarsınız [wishdropper] 8:11 pm: 2-3 gün boyunca sürekli olarak kendinizi izlerseniz [wishdropper] 8:12 pm: yukarda anlattığım gibi [wishdropper] 8:12 pm: kendini izleme hakkında anlaşılmayan varmıdır? [wishdropper] 8:12 pm: zor değil arkadaşlar [iracible] 8:12 pm: bir şey var [DareDeviL] 8:12 pm: merkezlenme nasıl [DareDeviL] 8:13 pm: oluyor ? [wishdropper] 8:13 pm: elini ayağını nefesini hareketlerini izliyorsun [wishdropper] 8:13 pm: 2-3 gün boyunca inat edip tüm gününüzü olmasada günün çoğunu bu izlemeye ayırırsanız [iracible] 8:13 pm: bedenini izlemek bitince 3-4 gün sonra merkezleniyorsun bunu böyle anlıyorsun ![]() ![]() ![]() artık [wishdropper] 8:13 pm: bardağa suyu koydum bardağı elime aldım havaya kaldırdım [wishdropper] 8:13 pm: gibi her hareketi onaylarsanız [wishdropper] 8:14 pm: sürekli kontrolün kendinizde olduğu telkinin vermiş olacaksınız [wishdropper] 8:14 pm: merkezlenme şiddetli olmayada bilir [wishdropper] 8:14 pm: mesela sadece içine bir huzur dolması da merkezlenmedir [wishdropper] 8:14 pm: böyle sebepsiz bir huzur yakalarsın [DareDeviL] 8:14 pm: merkezlendikten sonra [mnad] 8:14 pm: bazenleri hiç bişe yapmak istemiyorum sadece boş boş oturmak istiyorum bu isteksizlik hissi ego tarafından mı yapılıyor ? [DareDeviL] 8:14 pm: izlememize gerek kalmıcakmı [wishdropper] 8:14 pm: bunu yaşyacaksınız 2-3 gün izlerseniz kendiniz [DareDeviL] 8:14 pm: otamatik mi olacak ? [wishdropper] 8:14 pm: ilk aşama kendini izlemek tamamlandığında [iracible] 8:14 pm: ne kadar sürecek bu duygu [wishdropper] 8:15 pm: onun sağlamasını da yapacaksınız [Proserpina] 8:15 pm: ben yürüyorum şmdi anahtarı aldım teelfona bakıyorum gibi söylüyorum ekndıme [wishdropper] 8:15 pm: yarım saat belki 10 dakika ilk başlarda [Proserpina] 8:15 pm: böylemı? [wishdropper] 8:15 pm: evet proserpina [wishdropper] 8:15 pm: aynen öyle [wishdropper] 8:15 pm: sesli söylemene gerek yok [iracible] 8:15 pm: peki hareketleri izlerken içimizden seslendirelimmi [wishdropper] 8:15 pm: kontrolün sende olduğunu hatırlat şeytana [iracible] 8:15 pm: pardon aldım yanıtı [wishdropper] 8:15 pm: farkındasın her adımının yani [wishdropper] 8:16 pm: kendini izlemek aşaması tamamlandığında onun sağlaması olarak "çevreni izlemek" aşamasına geçeceğiz [wishdropper] 8:17 pm: çevreyi izlemek kendini izlemenin tamamlandıktan sonra otomatikleşmesi ile başlamalıdır [wishdropper] 8:17 pm: uçan kuşları parkta oynayan çocukları dalgalanan denizi yüzüne çarpan rüzgarı [wishdropper] 8:17 pm: kornaya basan arabayı otobüsü kalabalığı trafiği herşeyi [wishdropper] 8:17 pm: hiçbir yorum yapmadan [wishdropper] 8:17 pm: sadece kabul ederek [Turkuaz_1157] 8:18 pm: bu en son aşama değilmiydi wish cevreyi izlemek [wishdropper] 8:18 pm: trafik sıkışık [wishdropper] 8:18 pm: bunlar olumsuz şeyler değildir [wishdropper] 8:18 pm: sadece yorumsuz olark kabullenmek gerekiyor [wishdropper] 8:18 pm: yani olan budur [wishdropper] 8:18 pm: durum budur yani [wishdropper] 8:18 pm: sen bu durumun parçası olduğunu bilirsin ve kontrol sendedir [wishdropper] 8:18 pm: artık iki tane izlemeyi birlikte devam ettiriryoruz kendini ve çevreni izlemeyi [wishdropper] 8:19 pm: çevreyi izlemekte de bir sorun yok sanırım anlaşıldı [iracible] 8:19 pm: birşey soracagım [Turkuaz_1157] 8:19 pm: evet anlaşıldı wishdropper] 8:19 pm: şimdi bu ikisini ilk 2 gün kendini snraki 2 gün çevreni izlemek olarak yaparsanız 1 haftanızı en fazla alacaktır [iracible] 8:19 pm: bedeni izledikten sonra 2-3 sonra emrkezlenince ondan sonra bedeni otomatik olara mı izlemeye geçeceğiz [wishdropper] 8:19 pm: iracible buyrun [wishdropper] 8:20 pm: öyle birşey [wishdropper] 8:20 pm: merkezlenince çok şaşıracaksınız [iracible] 8:20 pm: aniden mi olacak bu duygu [wishdropper] 8:20 pm: herşeyi çözdüğünüzü sanacaksınız [wishdropper] 8:20 pm: evet aniden olacak [iracible] 8:20 pm: hiç beklemediğimiz bir anda [iracible] 8:20 pm: tşk ![]() [wishdropper] 8:20 pm: kendinizi özel sanacaksınız [wishdropper] 8:20 pm: tarifsiz bir huzur kaplayacak içinizi [Tayfun] 8:20 pm: evet cok acayıp bısey merkezlenmek ![]() ![]() [wishdropper] 8:20 pm: gıdıklanacak içiniz [cehalet] 8:20 pm: benimde bir sorum var [wishdropper] 8:21 pm: ondan sonra izlemeleri bırakmıyoruz devam ediyor hep [wishdropper] 8:21 pm: cehalet buyrun [Proserpina] 8:21 pm: arkadaşalr susarsanız söylüyor zaten ![]() ![]() ![]() [cehalet] 8:21 pm: peki bu merkezlenmeyi yaşamak 2 gün alıyor mu?daha kısa süremez mi?mevlananın yıllarca kitaplardan öğrenemediği şeyi güneşi izleyerek bulması gibi kendini izleyerek geçen birkaç saat veya saniye [cehalet] 8:21 pm: kişinin bir anda merkezlenmesini sağlayamaz mı [wishdropper] 8:22 pm: arkadaşım konuyla ilgili soru soralım ama o başka birşey [wishdropper] 8:22 pm: sağlayamaz [wishdropper] 8:22 pm: merkezlenmek için anda kalmak ve sabitlenmek gerekir [cehalet] 8:22 pm: bir sorum daha var [wishdropper] 8:22 pm: anda kalmak hiçbirşey düşünmeden olabilir [iracible] 8:22 pm: merkezlenme anlık ta olsa saat te sürse şeytanın ortadan kalkması gerek dimi [wishdropper] 8:22 pm: mesela bazen gözün dalar gider [wishdropper] 8:22 pm: o da merkezlenmedir ama bilinçsiz olduğun için bir işe yaramaz [muratözakbaba] 8:22 pm: EWT [wishdropper] 8:23 pm: bilinç ve istek ile savaşarak şeytanla merkezlenebilirsin [cehalet] 8:23 pm: kendini izlemeyi kesik kesik yapsak yani atıyorum günde 2 saat ama parça parça olsa ve bu birkaç hafta sürse yine merkezlenme olur mu? [wishdropper] 8:23 pm: ilk kısım bundan ibaret arkadaşlar [wishdropper] 8:23 pm: ben olması gerekeni anlatıyorum [wishdropper] 8:23 pm: sen hayatını kesik kesik yaşıyorsan bilemem onu [DareDeviL] 8:24 pm: hatırladıgın zaman yapıcan iste [wishdropper] 8:24 pm: bu çok önemli birşey [DareDeviL] 8:24 pm: unutmamaya calıs [wishdropper] 8:24 pm: bunda hatırlanmıycak birşey yok sabah kalkınca başlarsın [wishdropper] 8:24 pm: her hareketini yakalamk zorunda değilsin [wishdropper] 8:24 pm: yarısını geçmen yeterli [iracible] 8:24 pm: en büyük sorunum bu unutuyorum hep izlemeyi ![]() ![]() ![]() dk sonra yeniden unutuyorum [cehalet] 8:24 pm: unutmaktan değil merkezleye benzeyen birşey yaşadım o yüzden soruyorum bunları [DareDeviL] 8:24 pm: pc de oyun oynarken hic aklıma gelmiyor benim [wishdropper] 8:24 pm: yarısını geçtiğinde merkezleneceksin [Turkuaz_1157] 8:25 pm: wish birşey düşünmemekden ziyade herhangi bir düşünceye odaklanarak da merkezlenme olur demi ? mesela ben bir düşüncede ayrıntılara cok yer verirsem seslere vs ![]() ![]() ![]() ![]() [iracible] 8:25 pm: çünkü odaklanmış oluyorsun [wishdropper] 8:25 pm: merkezlenmeyi yaşayan birisi artık değişir [wishdropper] 8:25 pm: sakinleşir [wishdropper] 8:25 pm: siniri azalır tepkileri azalır ve zekası artar [cehalet] 8:25 pm: evet değişmeyi de yaşadım ama kendimi izledim mi hatırlamıyorum [wishdropper] 8:25 pm: merkezlenme ayrı bir konu onu en sonunda tekrar anlatacağım buradaki merkezlenme ilk gelmesi sadece [wishdropper] 8:26 pm: bu huzur duygusunu yaşadınmı bu aşama tamamlanmıştır artık [wishdropper] 8:26 pm: kendini izlemek , çevreni izlemek devam edecek hep [wishdropper] 8:26 pm: ama yanına başka bir izleme daha geliyor artık [wishdropper] 8:26 pm: düşüncelerini izlemek [wishdropper] 8:27 pm: şimdi savunmanızı iki koldan tamamladınız ama zihninizi de savunmanız gerekiyor [wishdropper] 8:27 pm: bedeninizi savundunuz dışarıya ve içeriye karşı [wishdropper] 8:27 pm: zihni savunma daha fazla özen ister [wishdropper] 8:27 pm: izlemek ; OLDUĞU GİBİ KABUL ETMEKTİR YORUM YAPMADAN [wishdropper] 8:27 pm: sen sanki ölmüşsün yoksun elinden gelecek hiçbirşey yok [wishdropper] 8:27 pm: ama sana düşünceler geliyor [wishdropper] 8:28 pm: sen bir ayna gibi olmalısın [wishdropper] 8:28 pm: tepkisizce sana çarpıp yansımalı düşünceler [wishdropper] 8:28 pm: duvar gibi olmalısın [wishdropper] 8:28 pm: basit bir örnek verelim [wishdropper] 8:28 pm: yine elinize bakın [wishdropper] 8:28 pm: bu sefer ikinci saldırıyı göreceksiniz [wishdropper] 8:29 pm: bir süre sonra el ile ilgili düşünceler gelecek [wishdropper] 8:29 pm: mesela el falı ile ilgili bir düşünce [wishdropper] 8:29 pm: yada elini yıkamayla ilgili [wishdropper] 8:29 pm: yada oje ile tırnak ile ilgili [wishdropper] 8:29 pm: ya da elinizle ilgili başınıza gelen bir olay [wishdropper] 8:29 pm: bakmaya devame derseniz aklınıza gelen 3-5 düşünceden birisini öne alacaksınız [wishdropper] 8:29 pm: ve o dşünceye zoom yapacaksınız ve onu detaylandıracaksınız [DareDeviL] 8:29 pm: elim pisti niye cok pis bir insanim die düsünce geldi [wishdropper] 8:30 pm: "el falı" geldi aklınıza ilk [wishdropper] 8:30 pm: diyelim [wishdropper] 8:30 pm: fal ile ilgili geçmişten bir çağrımış gelir peşinden [wishdropper] 8:30 pm: fal muhabbetine girdiğiniz karşı cinsten birisi [wishdropper] 8:30 pm: sonra "karşı cins" düşüncesine atlar düşünce [wishdropper] 8:30 pm: el ile hiçbir ilgisi kalmaz artık [wishdropper] 8:30 pm: el sadece basamak olur [wishdropper] 8:31 pm: sonra "sevgili" gelir aklınıza [wishdropper] 8:31 pm: onunla yaşanılan fal muhabbeti [wishdropper] 8:31 pm: yada dolaylı olarka fal ile onun ilişkisi [wishdropper] 8:31 pm: sonra "fal" düşüncesi de devre dışı kalır basamak olur [wishdropper] 8:31 pm: sonra "sevgili" gelir aklınıza [wishdropper] 8:31 pm: onunla yaşanılan fal muhabbeti [wishdropper] 8:31 pm: yada dolaylı olarka fal ile onun ilişkisi [wishdropper] 8:31 pm: sonra "fal" düşüncesi de devre dışı kalır basamak olur [wishdropper] 8:31 pm: en sonunda "sadece sevgili" kalır [wishdropper] 8:31 pm: sonra onunla yaşadığınız acı bir olay gelir aklınıza [wishdropper] 8:31 pm: ve devreye 3 ![]() [wishdropper] 8:32 pm: kesin ama kesin "sen ve sevgili" düşüncede yalnız kalamazsınız [wishdropper] 8:32 pm: ikinizin dışında düşünceye dahil olan kişiye yönelir düşünce [wishdropper] 8:32 pm: o sizden üstün olur siz altta [wishdropper] 8:32 pm: o kazanır siz kaybedersiniz [wishdropper] 8:32 pm: siz hatalı olursunuz o hem hatalı hem üstün [wishdropper] 8:33 pm: sonra zihin çatışır ve sizin haklı olduğunuzu size söyler [wishdropper] 8:33 pm: siz haklı çıkmak zorunda kalırsınız [wishdropper] 8:33 pm: ve dşünce "acı" ya dönüşür [wishdropper] 8:33 pm: artık bir ele bakmaktan 1 dakika sonra acı çekmeye başladınız bile [wishdropper] 8:33 pm: sonra o acılar "saç dökülmesine ve hastalıklara" dönüşür [wishdropper] 8:34 pm: kısaca düşünceleri izlemek bu döngüyü yaşamamnız içindir [wishdropper] 8:34 pm: yani en başından ; [wishdropper] 8:34 pm: hem elinizi , hem de düşüncelerinizi aynı anda izlerseniz [wishdropper] 8:34 pm: bu döngü hiç yaşanmayacağı için [wishdropper] 8:34 pm: sizde hiç acı şçekmeyeceksiniz ve şeytanın sizden emeceği enerji x miktar ise [wishdropper] 8:35 pm: size ekstradan şeytandan x miktar enerji gelecek ve enerjiniz 2x olacaktır [wishdropper] 8:35 pm: bu sonradan gelen enerji ise işte "merkezlenme" olarak karnınızda gıdıklanacaktır [wishdropper] 8:35 pm: işte bu şekilde şeytandan , çevreden enerji topluyorsun [wishdropper] 8:35 pm: güçleniyorsun güçleniyorsun [wishdropper] 8:36 pm: düşüncelerinde kaybedeceğin enerji hem sana kalıyor onları kaybetmiyorsun, üstüne üstlük o enerji kadarınıda doğadan evrenden ve şeytandan alıyorsun [Turkuaz_1157] 8:36 pm: şeytan bizim enerjimizi alırken şimdi biz ondan enerji alıyoruz ![]() ![]() ![]() [wishdropper] 8:36 pm: şeytan çok güçlüdür her düşünenin enerjisini alıyor [wishdropper] 8:36 pm: evet [wishdropper] 8:36 pm: terse dönüyor [wishdropper] 8:36 pm: 2 ![]() [wishdropper] 8:36 pm: düşünceleri izlemek işte bu akdar önemli [iracible] 8:36 pm: wish çok iyi açıklama oldu çokta iyi anladım ![]() ![]() ![]() ![]() [wishdropper] 8:37 pm: peki nasıl izliyoruz [wishdropper] 8:37 pm: şimdi bunuda anlatalım tekrardan [iracible] 8:37 pm: evet onu dicekyim k ![]() [wishdropper] 8:37 pm: hepsini yazdım aaslında ama olsun wishdropper] 8:37 pm: bi sn kapı çaldı gelicem 1 dakikaya =) [wishdropper] 8:37 pm: kusura bakmayın [DareDeviL] 8:37 pm: ne demek [Turkuaz_1157] 8:37 pm: [Diyar] 8:37 pm: : ) [Spatyom]: Anka odaya saat 8:37 pm da girdi [iracible] 8:38 pm: okudum defalarca ama düşünceleri başaramıyorum sadece diğerlerini başardıgımı düşünüyorum azda olsa ![]() ![]() ![]() =) [Spatyom]: moonsoul odaya saat 8:38 pm da girdi [Spatyom]: mnad, odadan saat 8:38 pm da çıktı [Spatyom]: mnad odaya saat 8:38 pm da girdi DareDeviL] 8:38 pm: iracible [DareDeviL] 8:38 pm: izlemek zor geliyordur sana [DareDeviL] 8:38 pm: ondan oluyor banada ole oluyor [DareDeviL] 8:39 pm: bunuda seytan yaptırıyor [iracible] 8:39 pm: zor geliyor ama izliyorum yinede ben [iracible] 8:39 pm: 1-2 dk sonra hevesim gidiyor [iracible] 8:39 pm: bırakıyorum [Anka] 8:39 pm: herkese selamlar [iracible] 8:39 pm: çünkü izleyemiyorum [DareDeviL] 8:39 pm: iste sana bıraktıran seytan Diyar] 8:39 pm: a ![]() [iracible] 8:39 pm: zor geldiğinden brakmıyorum ama ben olmadıgından bıraktırıyorum [iracible] 8:39 pm: mantıgını anlayamadım [wishdropper] 8:41 pm: düşünceleri izlemek nasıl oluyor [wishdropper] 8:41 pm: sorun hep aynı biliyorum [wishdropper] 8:41 pm: kaçırıyoruz [Turkuaz_1157] 8:41 pm: evet maalesef [wishdropper] 8:41 pm: aslında bu sorun değil güzel birşeyi gösteriyor [wishdropper] 8:41 pm: bunu anlamak çok önemli [wishdropper] 8:41 pm: kaçırdığına sevinmelisin [wishdropper] 8:42 pm: şeytanın buradaki amacı ise "kaçırdın" diyerek seni üzmeye çalışmaktır wishdropper] 8:42 pm: sen kaçırdığın için sevinebilirsen ve "evet kaçırdım =) diye gülümsersen" [wishdropper] 8:42 pm: bu sefer çok daha büyük bir darbe vurursun [wishdropper] 8:42 pm: ve izlediğinden daha fazla enerji elde edersin [wishdropper] 8:42 pm: izlesen bile bu kadar enerji kazanamazsın [wishdropper] 8:43 pm: artık bununda bir sorun olmadığını hatta bir ödül olduğunu anlamış olmalıyız [wishdropper] 8:43 pm: şimdi düşüncleri izlemek nasıl başlar [wishdropper] 8:44 pm: elimize bakmaktan nerlere geldiğimizi yukarda anlattım [wishdropper] 8:44 pm: işte amacımız olay buralara gelmeden bunu engellemekti [wishdropper] 8:44 pm: ya izleyeceğiz yada izlemekten daha güzeli olan kaçıracağız [wishdropper] 8:44 pm: başka ihtimal yok [iracible] 8:45 pm: iki iht ![]() [wishdropper] 8:45 pm: burada düşüncelerin geldiğini anlayıp izlemeye başladığımızı farzedelim [wishdropper] 8:45 pm: heh işte geldi demek yerine " bunu düşünmeyi benmi istedim, yoksa bana dışardanmı gönderiliyor" [wishdropper] 8:46 pm: deyip gardımızı almalıyız [wishdropper] 8:46 pm: dışardan geldiğini görünce yine gülümseyeceğiz [wishdropper] 8:46 pm: gülümsemek artık bir kozumuz oldu [wishdropper] 8:46 pm: çünkü düşüncelerin geldiğini düşünmek bile "düşünmek" eylemi oluyor [wishdropper] 8:46 pm: biz bütün açıklamaların yerine "sadece gülümsüyoruz" [wishdropper] 8:47 pm: gülümsediğinizde düşüncelerin enerjisi anında size geçecektir [wishdropper] 8:47 pm: ve içinizde hemen bir huzuru hissedeceksiniz [wishdropper] 8:47 pm: o kadar güçsüzleşecekki düşünceler artık acizlikten devam etmeye çalışsa bile komik duruma düşecektir [wishdropper] 8:47 pm: fakat en başından bu gülümsemeyi yapmazsak ilerde düşünceyi zaptedemeyiz [wishdropper] 8:48 pm: çünkü şeytan izlediğinizi bildiğinde o düşünceyi hemen acı ya çevirir [wishdropper] 8:48 pm: el örneğini hatırlayalım [iracible] 8:48 pm: evet [wishdropper] 8:48 pm: elimize baktıktan sonra çeşitli aşamaalar geçiyordu [wishdropper] 8:48 pm: en sonunda acı oluyordu ya [wishdropper] 8:49 pm: bu sefer gülümsemeyip "heh işte geldi" dersek [wishdropper] 8:49 pm: direk aradaki kısımları atlayıp bir anda size çok ağır bir acı hikayeyi gönderir geçmişten [wishdropper] 8:49 pm: bu sefer o acıyla başa çıkmak çok zordur çünkü artık düşünce " duygu" olmuştur [wishdropper] 8:50 pm: düşünceleri izlemek için iki yönetm var [wishdropper] 8:50 pm: birincisi yatağa uzanmak ve beklemek yada elimize bakmak kaleme bakmak vs ![]() [wishdropper] 8:50 pm: ikincisi ise heran tetikte olmak ve düzenli olarak gülümsemek [wishdropper] 8:50 pm: gülümseme yöntemi en güçlü olandır [wishdropper] 8:50 pm: düzenli olarak gülümseyebilirseniz kuşlara insanlara trafik sıkışıklığına ve bulutlara [wishdropper] 8:51 pm: sürekli tetikte olursunuz [wishdropper] 8:51 pm: yada sürekli nefesinizi izlerseniz yine tetikte olursunuz [wishdropper] 8:51 pm: ama en kolayı gülümsemektir [wishdropper] 8:51 pm: gülümsemek sadakadır diyor peygamber efendimiz [wishdropper] 8:51 pm: bu cümle boşuna söylenmiş olabilirmi [wishdropper] 8:51 pm: gülümsemek çok güçlü bir büyü gibidir [wishdropper] 8:51 pm: çok büyük bir kozumuzdur [wishdropper] 8:52 pm: çünkü gülümsemek sadece "anda kalarak" gerçekleşir ve karşılıksızdır [wishdropper] 8:52 pm: sadece güzel olandır [wishdropper] 8:52 pm: sadece iyilik olandır [wishdropper] 8:52 pm: düşünceleri izlemek kısmındaki detaylarda bunlardan iabret [wishdropper] 8:52 pm: kendini izlemek , çevreni izlemek ve düşünceleri izlemek artık aynı anda yapılmaya başlanmıştır [wishdropper] 8:53 pm: enerjiler geldikçe merkezleniceksiniz [wishdropper] 8:53 pm: bonus olarak da nefesinizi izleyecek yada gülümseyeceksiniz [iracible] 8:53 pm: şöylemi olacak [iracible] 8:53 pm: ben uzandım izlemek için mesela [iracible] 8:53 pm: aklıma bir şey geldi [iracible] 8:53 pm: bir arkadaşım [iracible] 8:54 pm: normalde o gelse aklıma bir sürü şey düşünürüm mesela ne konuştugumuzu ne zaman buluştugumuzu [iracible] 8:54 pm: ama izlerken artık aklıma gelinse yorum yapmıcam düşünmeyecem bunlar değil mi ? [wishdropper] 8:54 pm: sen şu anda bile düşünüyorsun [wishdropper] 8:54 pm: bunu söylerken [wishdropper] 8:54 pm: sadece gülümseyeceksin işte [iracible] 8:54 pm: =D [wishdropper] 8:54 pm: bunların yerine [wishdropper] 8:55 pm: gülümseyince zaten bunları düşünmüş sayılıyorsun [wishdropper] 8:55 pm: ama şeytan duymuyor [wishdropper] 8:55 pm: yoksa düşünceler detaylanır [iracible] 8:55 pm: haklısın ama soram gerekti [wishdropper] 8:55 pm: sadece gülümse her düşünce geldiğinde bu kadar [wishdropper] 8:55 pm: yorum yapmamak gülümsemek oluyor [iracible] 8:55 pm: anlaşıldı [cehalet] 8:55 pm: bende birşey sorayım peki ya bu dedikleriniz olmuyorsa?yani elimize baktığımızda düşünceler gelimyorsa ve sadece elimize bakıyorsak? [wishdropper] 8:55 pm: ok [wishdropper] 8:56 pm: öyle insanlar olabiliyor [wishdropper] 8:56 pm: genelde akıl hastanesinde yatıyor oluyorlar [iracible] 8:56 pm: hehe [moonsoul] 8:56 pm: [Turkuaz_1157] 8:56 pm: peki wish bir sorum var ? gördüğüm kadarıyla düşünceyi izleyemeyen kişiler var bende dahil ![]() ![]() ![]() benim şöyle bi sorum olacak düşünceyi izlemek sadece düşünceyi baştan sonra tepkisizce izlmekle mi oluyor ? yani mesela düşüncenin geldiğini farkedince düşünceyi fırlatıp atsak sonra yine bi düşünce gelir onuda fırlatıp atsak sonra bi daha böyle devam eder buda izleme olur mu ? [Anka] 8:56 pm: xD [wishdropper] 8:56 pm: akli dengesi yerinde bir insan düşünmek zorundadır [wishdropper] 8:56 pm: ego yok edilemez [wishdropper] 8:56 pm: ego vardır [wishdropper] 8:56 pm: amacımızı egoyu yoketmek değil kontrol altına almak [wishdropper] 8:57 pm: zaten yokedilebilecek birşey değil [wishdropper] 8:57 pm: düşünmek engellenecek birşey değil [wishdropper] 8:57 pm: sadece kontrol altına alınabilecek birşey [wishdropper] 8:57 pm: kontolün sende olması için sırayla izliyorsun kendini çevreni düşüncelerini [wishdropper] 8:57 pm: güçleniyorsun ve kendine sen hükmediyorsun [wishdropper] 8:58 pm: sadece eline bakabilen insanlar 2-3 yaşına kadar olan bebeklerdir [wishdropper] 8:58 pm: çünkü onlar düşünemez [wishdropper] 8:58 pm: egoları kısıtlıdır [wishdropper] 8:58 pm: düşünmek kritere göre olur [wishdropper] 8:58 pm: sana sonradan öğretilen şeylere göre düşünürsün [cehalet] 8:58 pm: ya ben 7 gündür günde 2 saat meditasyon yapıyorum ve yavaş yavaş zihnimi kontrol altında tutmayı öğreniyorum ve bir süre tekbir düşüncede veya 0 düşüncede kalabiliyorum [cehalet] 8:58 pm: ama merak ettiğim asıl şey [cehalet] 8:58 pm: şu [cehalet] 8:58 pm: nefesimizi tuttuğumuzda da [wishdropper] 8:58 pm: mesela sana sol elle yazı yazmaman için islam ülkelerinde yaygın olan sol eline zarar verme uygulaması yapılırsa mesela ateşle yakılırsa [cehalet] 8:58 pm: 0 düşünce olmaz mı? [wishdropper] 8:58 pm: o zaman aklına o uygulama ile ilgili birşey gelir [wishdropper] 8:59 pm: 0 düşünce insanı kamilde olur [wishdropper] 8:59 pm: biz daha merdivenin ilk basamağında bile değiliz [cehalet] 8:59 pm: sürekli değil kısa süreliğine zihni susturmadan bahsediyorum [wishdropper] 8:59 pm: ben bu hızla gidersem 6500 yıl sonra insanı kamil oluyorum sanırım [wishdropper] 8:59 pm: o yüzden halvete giriyorlar bu süre kısalsın diye [mnad] 9:00 pm: oha [moonsoul] 9:00 pm: bende birşey söylemek istiyorum ![]() yapın ![]() ![]() ![]() yazdıkların geldi aklıma gülümsedim ama bi an deli gibi hissettim kendimi ama sonra geçti ![]() saçma kısmı insanların sana bakıp deli olduğunu düşünmesi ya da gülümsemesi ![]() gülümsenmesi gerekiyor [wishdropper] 9:00 pm: cehalet çıktı heralde wishdropper] 9:00 pm: evet moonsoul aynen öyle [wishdropper] 9:01 pm: deli gibi hissedeceksin kendini izleme uygulamalarında [wishdropper] 9:01 pm: komik gelecek [wishdropper] 9:01 pm: ama olayın özü bu zaten [wishdropper] 9:01 pm: aslında sen eski sevgilini düşünürken bundan daha komik durumda olduğunun farkında değilsin [wishdropper] 9:01 pm: asıl o haline gülmelisin [wishdropper] 9:01 pm: elini düşünmeye mi delirmek diyorsun [wishdropper] 9:02 pm: elini izlemek delirmekse işte eski sevgilni düşünmek ne oluyor sen düşün [wishdropper] 9:02 pm: zaten ne kadar deli olduğunu insanların göremediklerini anlatmaya çalışıyorum [wishdropper] 9:02 pm: insanlar delirmiş çııldırmış farkında değiller [Anka] 9:02 pm: [iracible] 9:03 pm: wish meditasyon kolaylaştırır değilmi farkındalıgı tamamlamamızı ? [wishdropper] 9:03 pm: meditasyon kendini izleme uygulamaları içinde görülebilir [wishdropper] 9:03 pm: anda kalmanızı sağlar [wishdropper] 9:03 pm: düşüncesizlik geçici olarka sağlanabilir [wishdropper] 9:03 pm: ama geçicidir [wishdropper] 9:03 pm: insanı kamilde medittasyon sürekli hale gelir ve bozulmaz [wishdropper] 9:04 pm: peyamberlere özgü bir durumdur bu sadece [wishdropper] 9:04 pm: onlar her zaman meditasyondadır zaten [wishdropper] 9:04 pm: buddha mesela 20 yıl boyunca durmuştur ve sonra yokolmuştur [wishdropper] 9:04 pm: 20 yıl aralıksız meditasyon [wishdropper] 9:04 pm: neyse [wishdropper] 9:04 pm: konu dağılmasın [iracible] 9:04 pm: yokolmuştur derken [wishdropper] 9:04 pm: düşüncelerin enerjisel bir boyutuda var [iracible] 9:05 pm: nese dagılmasın [wishdropper] 9:05 pm: yokolmuş yani gitada öyle yazıyor wishdropper] 9:05 pm: cesedinide kendinide bulamamışlar bir gelmişler ki orada bir taş var sadece [iracible] 9:05 pm: birden ortadan kaybolmuş [iracible] 9:05 pm: tşk ettim [wishdropper] 9:05 pm: mirac hadisesine benzeyen bir durum yaşamış [wishdropper] 9:05 pm: evet [wishdropper] 9:06 pm: düşünceleri izlemeknin enerjisel boyutunuda şema çizerek forumda anlatmaya çalıştım [wishdropper] 9:06 pm: atom teorisi ile ruh teorisi aynıdır [wishdropper] 9:06 pm: atom teorisine göre [wishdropper] 9:07 pm: lisede sayısal okuyan arkadaşlar bilir [wishdropper] 9:07 pm: her atom kararlı hale gelmek için çabalar [wishdropper] 9:07 pm: tek amacı budur atomun [wishdropper] 9:07 pm: mesela -2 değerlikli bir atom 2 elektron almak ister [wishdropper] 9:07 pm: bu sebeple atomlar bu kararlılıklarına göre sınıflandırılır periyodik tabloda [wishdropper] 9:07 pm: kararlı olan atomlara soygazlar denilmektedir [wishdropper] 9:08 pm: 8 tane soygaz vardır sadece [wishdropper] 9:08 pm: onlar nötr hale gelmiştir zaten [wishdropper] 9:08 pm: soygazları insanı kamil gibi düşünün wishdropper] 9:08 pm: ruh , yaratılıştaki büyük patlamada, nuru muhammedi den yani allahın nurundan koptuğunda insanlara ulaşmıştır [wishdropper] 9:09 pm: nur dünyadaki canlı türlerinden sadece insanın içinde vardır [wishdropper] 9:09 pm: o içimizdeki kalbimizdeki enerji [wishdropper] 9:09 pm: her koptuğu yere özlem duyar ve yükselmek ister [wishdropper] 9:09 pm: bu istek tasavvufta "aşk " kelimesi ile anlatılır [wishdropper] 9:09 pm: şu an ruhlar gurbettedir [wishdropper] 9:09 pm: hep evini özlerler [wishdropper] 9:10 pm: işte düşüncelerde elektronlar gibi alnıp verilerek ruhun bu yükselmedeki kararlılığını bozarlar [wishdropper] 9:10 pm: 7 çakranın her biri nötrleme görevi üstlenir [wishdropper] 9:10 pm: 7 çakra aynı anda faaliyete sokulursa sırasıyla yani meditasyon deniliyor buna [wishdropper] 9:11 pm: düşünceler duru ve nötr hale gelir ruh ve kararlı olarak bu dünyadan asıl koptuğu yere gider [wishdropper] 9:11 pm: 10 dakika meditasyon yaptıysanız deirn halde 10 dakikalığına ruh aşkına kavuşur [wishdropper] 9:11 pm: meditasyon bittiğinde ise bir anda geri gelir ve düşünceler hemen yeniden başlar [wishdropper] 9:11 pm: düşüncelerin görevide budur işte [wishdropper] 9:12 pm: düşüncelerimizi izlerken anlattığım bir hata vardı [wishdropper] 9:12 pm: "heh yakaladım" tepkisini verdiğimizde şeytan avantajlı hale geliyor demiştim [wishdropper] 9:12 pm: işte şeytan o avantajını kullanarak düşünceleri daha hızlı bir şekilde acıya çevirir ve sonra onları içimize atmamızı sağlayarak kalbimize gömer [wishdropper] 9:13 pm: işte bu gömülen düşünceler hormonel bir tepkimeye girerek artık bedenimizide izleyemediğimiz için (kendimizi izlemek) bedensel olarak da tepki verdirir ve x kadar enerjisini aldığımız şeytan o enerjiyi bizde 10x olarka geri alır [wishdropper] 9:14 pm: ve o düşünceleri " duygulara" çevirerek negatif enerji olarak içimize Hapseder [wishdropper] 9:14 pm: duyguları izlemek en zor ve en son aşamadır [wishdropper] 9:15 pm: duyguları izlemeyi tamamen tamamlayamasak bile farkındalık sağlanmış olur [wishdropper] 9:15 pm: duyguların kontrölü tamamen ele geçtiğinde "aydınlanma" sağlanır [wishdropper] 9:15 pm: bu sebepledirki bende halen duygularımı tamamen izlememiyorum [wishdropper] 9:15 pm: fakat büyük çapta kontolü bende [wishdropper] 9:16 pm: ama arada tepkiler veriyorum sinirleniyorum ki bunlar çok güzel şeylerdi hatırlayın kaçırmak çok güzeldi [ihvan] 9:17 pm: birşey sorabilirmıyım [wishdropper] 9:18 pm: evet [ihvan] 9:18 pm: bu olaylar hep bize bakan yönleri ![]() çekiyorum ![]() ![]() [wishdropper] 9:19 pm: tepkisizlik öyle artist bir şekilde susmak değildir aileye karşı [wishdropper] 9:19 pm: cevap vermeyip ordan kaçmalısın [wishdropper] 9:19 pm: bunu anlatmıştım [ihvan] 9:19 pm: ne yapmam gerekiyo ![]() [wishdropper] 9:19 pm: ilk fırsatta oradan uzaklaş [ihvan] 9:19 pm: işte kacınca da olay oluyo [wishdropper] 9:19 pm: birşeyi izlemenin ailenle ne ilgisi var [ihvan] 9:20 pm: her turlu olay cıkıyo [wishdropper] 9:20 pm: sadece ailenle tartışmaya başlaıdğında cevap vermeden otur [wishdropper] 9:20 pm: çıkmaz [wishdropper] 9:20 pm: sen cevap vermezsen yani ateşe odun atmazsan ateş yanmaya deevam etmez [ihvan] 9:20 pm: benden fikrimi sorduklarında [ihvan] 9:20 pm: ? [wishdropper] 9:20 pm: senden neyin fikrini soracaklarki [wishdropper] 9:20 pm: sende söylersin [wishdropper] 9:21 pm: yani ailenle konuşmak kötü birşey değilki [ihvan] 9:21 pm: herhangıbır konuda ![]() [wishdropper] 9:21 pm: bu konulardan onlara bahsetmene gerek yok [wishdropper] 9:21 pm: anlamadım ne demek istediğini [wishdropper] 9:21 pm: sen normal yaşıyorsun [wishdropper] 9:21 pm: bunun farkındalıkla ilgisi yokki [wishdropper] 9:21 pm: farkındalığın yüzde 90 i kendinle ilgilidir [wishdropper] 9:22 pm: birileri ile ilgili değildir [wishdropper] 9:22 pm: tepkisizlik kısmı 3 ![]() [wishdropper] 9:22 pm: duyguları izleme kısmını daha sonra anlatmayı düşünüyorum o konu biraz uzun çünkü [wishdropper] 9:22 pm: ilk ikisini umarım anlatabilmişimdir [wishdropper] 9:22 pm: bunları okumak ve bilmek bir işe yaramaz arkadaşlar [mnad] 9:23 pm: ben bişe sorabilir miyim [wishdropper] 9:23 pm: bunları yapmanız lazım [wishdropper] 9:23 pm: arkındalık okunacak öğrenilecek birşey değildir [wishdropper] 9:23 pm: sadece yapılacak birşeydir [wishdropper] 9:23 pm: buyrun mnad [mnad] 9:23 pm: bende çok sosyal fobi var [mnad] 9:23 pm: insanların karşışında korku titreme [mnad] 9:24 pm: ve düşünler uçuşuyor hangi sırayla izlemaleyim? [Turkuaz_1157] 9:24 pm: mnad belki konuyla alakası yok ama telkinli müzikler var orda sosyal fobiyle ilgili olanlarda var bence bi dinle derim [mnad] 9:25 pm: bi bakarım saol [moonsoul] 9:25 pm: biri öldüğünde çok üzülürüz ağlarz arkasından ![]() için değilde onu bi daha göremeyeceğimiz içindir ![]() acı çekeriz ![]() ![]() kadar derin ve gerçek geliyo ki ![]() ![]() ![]() ![]() [mnad] 9:27 pm: wish burda mısın [wishdropper] 9:27 pm: =) [wishdropper] 9:27 pm: bunlar duygular işte [wishdropper] 9:27 pm: en tehlikeli olanlar [wishdropper] 9:27 pm: biri öldüğünde üzülmenin sebebi nedir? [wishdropper] 9:27 pm: başkalarınında üzülmesi [wishdropper] 9:28 pm: herkes üzülürken sen gülsen yanlış anlaşılır [wishdropper] 9:28 pm: bu çocukken ilk gördüğün ölüm olayında cenazede sana öğretilendir [wishdropper] 9:28 pm: zamanla bu değişmez ve sana bu kalıp yüklenir [wishdropper] 9:28 pm: hee nedir zordur duygular güçlüdür [wishdropper] 9:28 pm: şeytan onu düşünceyken senin içine gömdü [wishdropper] 9:28 pm: ilerde canını yakmak için son "acı" kısmına kolayca atlamak için [wishdropper] 9:29 pm: el örneğini hatırla [wishdropper] 9:29 pm: elimizi izlerken aşamalardan geçiyorduk ve en son acı oluyordu [wishdropper] 9:29 pm: işte o en son olan "acı" kısmında sen şeytnaı izledin canını yaktın gülümsedin enerjisini çaldın [wishdropper] 9:29 pm: ona yapacak birşey bırakmadın çünkü sana düşünceler olarka saldıramıyor sen izliyorsun tetiktesin [wishdropper] 9:30 pm: bu da onu görünce eskiden sana gömdüğü "duygu" ları yani eskiden gömülen düşünceleri çıkartıyor [wishdropper] 9:30 pm: buda canını fena yakıyor tabi [wishdropper] 9:30 pm: umarım anlatabilmişimdir [moonsoul] 9:30 pm: evet [ihvan] 9:30 pm: bir kac olay hakkında ne yapamam gerekiyo bunlardan çıkarım yaparak diğer sorunlara da çözüm üretirim 1-) mesela annem ekmak al diyo ![]() ![]() ![]() geliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() desem yine tartışma cıkıyo ![]() ![]() çıkışmaya başlıyo ![]() ![]() ![]() her konuda illa annem veya babam sorun çıkartıyo [ihvan] 9:31 pm: yada bana oyle geliyo [wishdropper] 9:31 pm: tepkisizlik ağzını açmadan dur demek değildir [wishdropper] 9:31 pm: peki özür dileirm demelisin [wishdropper] 9:31 pm: yada peki tamam kitabı kapatıyorum şimdi zaten demelisin [wishdropper] 9:32 pm: sonrasında sana tekrar cümle kurduğunda artık cümle kurmamalısın [wishdropper] 9:32 pm: diyalog devam etmemeli [wishdropper] 9:32 pm: çünkü orada şeytan var [wishdropper] 9:32 pm: onlara hak vermelisin ailene [wishdropper] 9:32 pm: onlar bilimiyorlar [ihvan] 9:32 pm: yani başlangıçta hep ben haksız olucam haklı olsam bile ? [wishdropper] 9:32 pm: evet [wishdropper] 9:32 pm: bilseler yaparlarmı [wishdropper] 9:32 pm: sen biliyorsun [ihvan] 9:32 pm: tmm saolun [wishdropper] 9:32 pm: sen haksız ol onlar haklı olsun [wishdropper] 9:32 pm: ne kaybedersin [wishdropper] 9:33 pm: en güçlü enerjiler olumsuzlukların içindedir [ihvan] 9:33 pm: bir de çok omenlı konu üniversite secimmlerinde bunu yapmalımıyım [wishdropper] 9:34 pm: üniversiteyle farkındalığın alakası yoktur [wishdropper] 9:34 pm: onlar detaylardır [wishdropper] 9:34 pm: onlar isteklerle kuantum ile ilgilidir [moonsoul] 9:35 pm: birine fena halde kızgınım ![]() ![]() bile onun için ![]() ![]() kalmamalı diyorum ![]() geliyor ![]() ![]() başlayacağım |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|