![]() |
Siyaset Yönetim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Siyaset YönetimYönetim Siyaset, belli bir toplumda çatışma halinde olan çıkarların uzlaştırılması faaliyetidir ![]() ![]() Siyaset tarihine bakıldığında insanın ortaya çıkışı ile birlikte siyaset; yönetim sanatı da sahnede yerini almış ve binlerce yıl yöneten ve yönetilen arasındaki ilişkilerin düzenlenmesi ile yönetsel gücün elde tutulması davranışlarına yön vermiştir ![]() Tüm medeni toplumlarda Antik Çağ'dan beri toplum yönetimi üzerine çalışma yapan düşünürler hep kendi çağlarının bir ütopyasının (mükemmel veya sadece daha iyi bir toplum yaratmak için verilen çabaları tanımlamak için kullanılan bir terim ) mücadelesini vermişlerdir ![]() Devlet Tarım ve din toplumlarında modern anlamda devlet yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuvvetler ayrımı esasını ortaya atan Montesquieu 20 yıl üzerinde çalıştığı De l'esprit des lois adlı kitabında yasama, yürütme ve yargı'yı birbirlerinden ayırmanın önemini vurgulamıştır ![]() Farklı politik toplumlardaki farklı pozitif hukuk sistemlerinin çok çeşitli faktörlere, örneğin, halkın karakterine, ekonomik koşullarla iklime, vs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Feodalizm Feodal düzenin siyas yapısı bir piramit gibidir ![]() ![]() ![]() ![]() Feodal sistemde sadece üretim araçları değil, asker güç de feodal beyler arasında paylaşılmıştır ![]() ![]() ![]() Ana madde: Feodalizm Kaynak : Wikipedia |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|