|  | Php-Nuke Standart Klasörler |  | 
|  08-20-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Php-Nuke Standart KlasörlerStandart klasörler PHP-Nuke'un standart klasörleri vardır  Bunlar; admin, language, blocks, modules, includes, images ve themes klasörleridir  1- admin: Bu klasörün içerisinde links, case, language ve modules klasörleri mevcuttur  Admin klasörü yönetim paneli için gerekli bir paneldir  Yönetim ile ilgili dosyalar burada mevcuttur  links klasörü yönetim menüsünde link oluşmasına yarar  Örneğin links  newsletter  php dosyası yönetim menüsünde Newsletter adında bir link oluşmasını sağlar  language içerisindeki dosyalar ise yönetim menüsü dil dosyalarını içerir  2- language: Bu klasörün içerisindeki dosyalar sitenin dil dosyalarıdır  Dikkat ederseniz dil dosyaları lang- ile başlar  Bu PHP-Nuke'un standart bir uygulamasıdır  Örneğin Türkçe dilinin dosyası lang-turkish  php, İngilizce dilinin dosyası lang-english  php'dir  Dil dosyaları olmazsa PHP-Nuke hata verir  3- blocks: Bu klasörün içerisinde site tasarımının solunda, sağında ve ortasında görülen blokların dosyaları mevcuttur  Bütün bloklar siz aktif etmediğiniz sürece görülmez  4- modules: Bu klasörde sitenin bölümlerini oluşturan klasörler mevcuttur  Her klasör bir bölüm için kullanılır  Örneğin Downloads klasörü Download bölümünün oluşmasını sağlar  5- includes: Bu klasörde PHP-Nuke'un yukarıda saydığım veritabanları ile çalışması için sql_layer  php dosyası, istatistik için counter  php, sitenizin  etiketlerini yazabileceğiniz  php ve çeşitli amaçlar için yazılmış dosyalar mevcuttur  6- images: Bu klasörde ise sitenin nerdeyse bütün grafikleri saklanır  Örneğin konu grafikleri, yönetim menüsü grafikleri, dil grafikleri, bölümler grafikleri, haberler için gerekli grafikler vb  7- themes: Bu klasörde sitenin görünümü için gerekli temalar bulunur  Her görünüm ayrı bir klasör içerisinde olur  Temalarla sitenizin görünümünü değiştirebilirsiniz  Böylece siteye yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz  8- db: Bu klasör PHP-Nuke 6  5 ile hayatımıza girdi  Adından da anlaşılacağı gibi veritabanı ile ilgili bazı dosyalar mevcut  Ellenmemesi ve değiştirilmemesi gereken bir klasördür  Kaynak : Wikipedia | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |