|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bolu, doğancılar, dörtdivan, gerede, ilköğretim, okulu, yıl |
![]() |
75. Yıl Doğancılar İlköğretim Okulu Dörtdivan Gerede Bolu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 75. Yıl Doğancılar İlköğretim Okulu Dörtdivan Gerede Bolu75 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() * OKULUN ADI ![]() * ADRESİ : Doğancılar Köyü/Dörtdivan * TELEFON : 0(374)322 73 38 * AMAÇLARI : a)Vizyonu: Farklı inanç, davranış ve kültürlere hoşgörüyü ilke edinmiş, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, ülkesi için var gücü ile çalışmayı göze almış, sorumluluklarını bilen, uyumlu ve becerili çağdaş insan yetiştirmek b)Misyonu: Enerjimizi birleştirerek eğitim öğretim yoluyla zamanı yakalamak ve aşmak için hizmet etmek ![]() * ÖĞRETİM ŞEKLİ : NORMAL * MÜDÜRÜ :Cavit Ersin KUM Müdür V ![]() * OKUTULAN YABANCIDİL:İngilizce * KİTAPLIĞINDAKİ KİTAP SAYISI:150(Kaynak Kitap)+200(Roman Hikaye)= 350 Adet 2 ![]() A)OKULUN TARİHÇESİ: Okulumuz ilk defa 1928 yılında ahşap bir binada Eğitim – Öğretime başlamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak bu bina ve derslikler ihtiyacı karşılamayacağından valiliğimizin karar ve onayı ile 1998 yılında 2 katlı 8 derslikli yeni okul binası yapılarak Cumhuriyetimizin 75 ![]() ![]() ![]() ![]() Sekiz yıllık kesintisiz zorunlu eğitimde herhangi bir sıkıntı yaşanmadan Eğitim – Öğretim hizmeti sürdürülmektedir ![]() ![]() Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin büyük çoğunluğu ilçemiz ve çevre ilçelerdeki bir üst eğitim – öğretim kurumuna devam etmektedirler ![]() ![]() 1-Adil Bey 2-Abdullah ÖZGÜVEN 3-Hasan ÇAKMAK 4-Muzaffer ALBAYRAK 5-Cemalettin ASLANTAŞ 6-Nuri ÇAKIR 7-Ali ERDOĞAN 8-Doğan Menderes BATIBAY B)OKULUN ÖZELLİKLERİ: GÜNDÜZLÜ C)TAŞIMA MERKEZİ BİLGİLERİ: Okulumuza beş(5) ayrı birimden(köyden) altı(6) araçla yüzsekiz(108) öğrenci taşınmakta olup sıcak öğlenyemeği servisi yapılmaktadır ![]() 3 ![]() OKULUN BİNA DURUMU A)BİNANIN ÖZELLİKLERİ ISINMA :KALORİFER YAKIT :KÖMÜR AYDINLANMA :VAR KANALİZASYON :VAR SU TESİSATI :VAR B)İDARE ODALARI : MÜDÜR ODASI : 1 MÜDÜR YRD ![]() C)DERSANELER : 8 D)LABORATUVARLAR : Fen bilgisi laboratuvarı : 1 Araç Gereç Donanımı var ![]() E)BİLGİ TEKNOLOJİ SINIFI : Bilgi Teknoloji Sınıfı , TV,Video,Tepegöz vs ![]() ![]() F)Okul Kitaplığı bulunmaktadır ![]() G)Okul kitaplığında Kaynak Kitap,Hikâye ve Roman türü 300 Kitap bulunmaktadır ![]() ![]() H)ATÖLYE :YOK I)DEPO,AMBAR,ARŞİV : 1 J)ÇOK AMAÇLI SALON :YOK K)PANSİYON :YOK L)Diğer Sosyal Faaliyetler İçin Ayırılmış OlanYerler:YOK M)BAHÇENİN ALANI ,AĞAÇLANDIRILMASI VE ÇİÇEKLENDİRİLMESİ ÇALIŞMALARI,KORUNMASI Oldukça geniş bir bahçe alanımız olmasına rağmen zeminin ve toprak yapısının elverişsiz olması sebebiyle ağaçlandırma çalışmalarımız olumsuz etkilenmektedir ![]() ![]() F)BAŞARI DURUMU 2003-2004 Öğretim Yılı LGS sınavlarında 1 Öğrencimiz Anadolu Lisesini, 3 Öğrencimiz Anadolu Meslek Lisesini, 1 öğrencimizde Bursluluk Sınavını Kazanmıştır ![]() Öğrenciler Sınavlara, okul imkanları nispetinde yapılan yetiştirme kursları ile hazırlanmışlardır ![]() ![]() G)OKULUN KAYIT BÖLGESİ : Okulumuz Doğancılar Köyü Merkez olmak üzere Adaköy(Nahçıvan), Çardak,Kılıçlar, Kuruca ve Yayalar köylerinden oluşan kayıt bölgesinden öğrenci almaktadır ![]() H)OKULUN VELİ POTANSİYELİ Okulumuzun çiftçi potansiyeli grafiktede görüldüğü gibi ağırlık olarak çiftçi merkezlidir ![]() ![]() ![]() VELİLERİN ÖĞRENİM DURUMLARI Velilerimizin büyük çoğunluğu ilkokul mezunudur ![]() I)OKUL ÇEVRE İLİŞKİLERİ :Okul – çevre ilişkileri örnek bir şekilde devam etmektedir ![]() ![]() a)Sekiz yılllık zorunlu eğitim başlangıcında 1 Adet ek derslik, öğrenci velilerimizin katkı ve katılımları ile yapılmıştır ![]() b)Okul bahçesinde yine velilerimizin yardım ve katkıları ile basketbol ve voleybol sahası yapılmıştır ![]() c)2003 – 2004 Öğretim yılında okulumuzun sınıf ve koridorların badana,boya malzemesinin temini ve boya – badana işçiliği ücretsiz olarak yapılmıştır ![]() d)Okulumuz tören alanında eksik olan Atatürk Büstünün yapımına başlanmıştır ![]() 5 ![]() SOSYAL,KÜLTÜREL VE SPORTİF FAALİYETLER: A)EĞİTİM – ÖĞRETİM DURUMU : 2003-2004 Öğretim Yılı LGS sınavlarında 1 Öğrencimiz Anadolu Lisesini, 3 Öğrencimiz Anadolu Meslek Lisesini, 1 öğrencimizde Bursluluk Sınavını Kazanmıştır ![]() Öğrenciler Sınavlara, okul imkanları nispetinde yapılan yetiştirme kursları ile hazırlanmışlardır ![]() ![]() B)SPORTİF FAALİYETLER VE BAŞARILARIMIZ : İlçemiz ve yakın çevremizde düzenlenen sportif faaliyetlere (Futbol, güreş atletizm, masa tenisi) katılmakta olup,Futbolda elde edilmiş birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerimiz bulunmaktadır ![]() C)KÜLTÜREL FAALİYETLER : 6 ![]() TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÇALIŞMALARI A)TKY EKİPLERİ: * İLK YARDIM SAĞLIK EKİBİ * TEMİZLİK EKİBİ * EĞİTİM – ÖĞRETİM GELİŞTİRME EKİBİ * TAŞIMALI SİSTEM EKİBİ * DÜZEN GELİŞTİRME EKİBİ * BAŞARI ÖDÜLLENDİRME EKİBİ * MAVİ DEFTER EKİBİ * SLOGAN EKİBİ * SOSYAL ETKİNLİKLER EKİBİ B)OKULUN TKY PLANI VE HEDEFLERİ : Sağlıklı ,temiz ve uygun ortamlar oluşturarak başarıyı arttırmak ve sürekliliğini sağlayarak devamlı ileriye götürmek ![]() C)Okulda stratejik plana göre yürütülen çalışmalardan örnekler: * Mavi Defter Uygulaması: Öğrencilerin okulla – çevreyle eğitim öğretim ortamıile ilgili olarak düşüncelerini ve kendilerini ifade edebilme becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar ![]() * Okul kitaplığının zenginleştirilmesi,zamanlıokum a çalışmaları,münazara,bilgi ve kültür yarışmaları ![]() 7 ![]() A)DEPREM SONRASI OKULDA YAPILAN ÇALIŞMALAR 1999 – 2000 :Hasar Tespiti ve onarım çalışmaları(Epoksi) 2000 – 2001 : Deprem ve Doğal Afetler Konusunda bilinçlendirme Çalışmaları 2001 - 2002:Çeşitli tatbikatlar ve korunma uygulamaları 2002 – 2003: Deprem Konusunda hazırlanmış Video kasetler ve Cd lerle eğitim Çalışmaları 2003 – 2004:Bu konuda tedbirli ve hazır oluşluğu sürdürebilmek için tabikat ve bilinçlendirme çalışmaları sürdürülmüştür ![]() 8 ![]() OKULUN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ-İHTİYAÇLAR: A)Okul Binası ile ilgili bir sorun yoktur ![]() B)Sınıf öğretmeni eksiğimiz bulunmamaktadır ![]() ![]() ![]() C)Diğer Personel sayısı ile ilgili bir sıkıntı yoktur ![]() D)Okul kapasitesi ile ilgili sorun yoktur ![]() E)Öğrenci devamsızlığı ile ilgili bir sorun bulunmamaktadır ![]() Kurumun Tarihçesi Okulumuz ilk defa 1928 yılında ahşap bir binada Eğitim – Öğretime başlamıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak bu bina ve derslikler ihtiyacı karşılamayacağından valiliğimizin karar ve onayı ile 1998 yılında 2 katlı 8 derslikli yeni okul binası yapılarak Cumhuriyetimizin 75 ![]() ![]() ![]() ![]() Sekiz yıllık kesintisiz zorunlu eğitimde herhangi bir sıkıntı yaşanmadan Eğitim – Öğretim hizmeti sürdürülmektedir ![]() ![]() Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin büyük çoğunluğu ilçemiz ve çevre ilçelerdeki bir üst eğitim – öğretim kurumuna devam etmektedirler ![]() ![]() 1-Adil BEY 2-Abdullah ÖZGÜVEN 3-Hasan ÇAKMAK 4-Muzaffer ALBAYRAK 5-Cemalettin ASLANTAŞ 6-Nuri ÇAKIR 7-Ali ERDOĞAN 8-Doğan Menderes BATIBAY 9-Cavit Ersin KUM (Okul Müdür V ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|