![]() |
Japonya - Japonyanın En Ünlü Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Japonya - Japonyanın En Ünlü YemekleriJaponya - Japonyanın En Ünlü Yemekleri Pirinç Pilavı (Gohan) Pirinç pilavı Japonyada öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soyu sosu (tamago-kake-gohan), natto veya diğer soslar ile karıştırılarak ana yemek olarak yenir ![]() ![]() Miso Çorbası Miso çorbası sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek olarak gelir ![]() ![]() ![]() Sushi Sushi birçok kişinin düşündüğünün aksine çiğ balık değil sushi sirkesi ile hazırlanmış sushi pilavı yemekleridir ![]() ![]() Sashimi Sahimi çeşitli çiğ balıklardan hazırlanan bir yemektir, doğru ve taze balık ile hazırlanmış ise tadına doyum olmaz ![]() ![]() Onigiri Onigiri için Japon sandviçi ifadesini kullanırsam sanırım yanılmış olmam ![]() ![]() ![]() Domburi Üzerinde tempura (tendon), dana eti (gyudon), yumurta ve tavuk (oyakodon), tonkatsu (katsudon) gibi yiyecekler bulunan ve büyükçe bir kase ile servis yapılan bir yemek çeşididir ![]() Kare Raisu Köri sosu ile yapılan içinde tavuk, havuç, patates olan ve istenirse üzerine tonkatsu vb konularak da yenilen bir yemektir ![]() ![]() Soba Soba, kara buğday ve buğday unundan yapılan geleneksel bir Japon yemeğidir ![]() ![]() Udon Udon?da aynı soba gibi servis yapılır ![]() ![]() ![]() Ramen Ramen için ben Japonyanın döner ekmeği ifadesini kullanacağım ![]() ![]() Yakitori Sözlük anlamı tavuk ızgarası demektir ![]() ![]() Tempura Tempura ekmek kırıntılarına batırılmış deniz mahsulleri, sebze veya mantarların tavada kızgın yağ ile kızartılması ile yapılır ![]() ![]() ![]() Okonomiyaki Bu yemeğe ise un, lahana, et, deniz mahsulleri ile hazırlanan bir tür Japon pizzası diyebiliriz ![]() ![]() Gyoza Gyoza bizim mantımıza çok benzer ![]() ![]() ![]() Sukiyaki Sukiyaki masa üzerine bir ısıtıcı, onun üzerine de kaynar su ile dolu bir tencere koyarak servis yapılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|