![]() |
Tunceli Yemek Kültürü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tunceli Yemek KültürüTunceli Yemek Kültürü- Tunceli Mutfağı ![]() ![]() Yöre Mutfağı ve Yöresel Yemekler Tunceli’de temel ekonomik etkinliklerin tarım ve hayvancılık olması nedeniyle yöre mutfağı, tahıl ürünleri ile hayvansal besinlere dayanır ![]() Bağcılığın yaygın olduğu yerlerde besin ürünleri çeşitlenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Buğdaydan elde edilen döğmeden yapılan ‘döğme pilavı’ ve ‘keşkek, yarmadan yapılan ‘malhuta çorbası’, tarhana, erişte ve un pilavı yörenin yaygın yemeklerindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ekmekler genellikle tandırda ya da sacda pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Tunceli’de son yıllarda bazı tarımsal ürünlerin turizm ve ekonomiye katkısını artırmak amacıyla daha iyi tanıtılmasına yönelik çabalar artmıştır ![]() ![]() ![]() Bu ürünlerin il dışında ve ülke genelinde tanıtımına yönelik etkinliklerin artması ve paketlemenin malzeme ve tasarım olarak geliştirilmesi halinde, geleneksel ürünlerin Tunceli Turizmine önemli bir katkı oluşturması sağlanacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|