![]() |
Gecikmeli Alerjik Gıda Reaksiyonu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gecikmeli Alerjik Gıda ReaksiyonuYaklaşık %40’ı bulan bir nüfus kesiminin gıdalara karşı gecikmeli alerjik reaksiyon (Tip III alerji) verdiği tahmin ediliyor ![]() ![]() maddesinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını ya da eğer bir gıda maddesi şüphesi varsa, hangi gıda maddesinden kaynaklandığını tespit etmelerini güçleştirmektedir ![]() Gıdalara karşı gecikmeli alerjik reaksiyon (Tip III alerji), diğer aduyla gıda duyarlılığı aşağıdaki sorunlara yol açabilir ![]() • Kronik mide-barsak sorunları: İritabl barsak sendromu, ishal, gaz, kabızlık • Nörodermatit gibi deri sorunları • Yüksek tansiyon • Baş ağrıları ve migren • Obezite Alerjen gıda alımı ve hastalık belirtisi ortaya çıkışı arasındaki zaman farkı alerjik reaksiyon teşhisini zorlaştırmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|