![]() |
Demirköy Köyü Lalapaşa Edirne |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Demirköy Köyü Lalapaşa EdirneDemirköy Köyü Lalapaşa Bilgileri - Demirköy Köyü Hakkında - Demirköy Köyü Tanıtımı - Demirköy Köyü Resimleri İlçe: LALAPAŞA - İl: EDİRNE Köy Muhtarı: ÖNDER CİLA Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok Edirne Bilgiler Nüfus 387 [2000) Koordinatlar Posta Kodu 22950 Alan Kodu 0284 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Edirne İlçe Lalapaşa Web Sitesi Demirköy, Edirne ilinin Lalapaşa ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarih Köyün adının Demirbaba'dan geldiği hakkında rivayetler vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzeltme: Demir Baba 1500'lü yıllarda yaşamış bir Alevi-Bektaşi dedesidir,türbesi Bulgaristan-Razgrad'ta Demir Baba tekkesindedir,Balkan savaşlarıyla ilgisi yoktur ![]() Not: bizim demirbaba mız savaşmış ve yardım etmiştir ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur ![]() Coğrafya Edirne iline 34 km, Lalapaşa ilçesine 10 km, Bulgaristan sınırına 12 km uzaklıktadır ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Trakya Karasal iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 387 1997 378 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Önder Cila 2004 - Önder Cila 1999 - Ahmet Şayan 1994 - Ahmet Şayan 1989 - Hakkı Çöke 1984 - İsmail Kaya Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|