Kiraz Reçeli Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiraz Reçeli Tarifi YapılışıKiraz Reçeli Tarifi - Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır - Kiraz Reçeli Malzemeleri Malzeme Listesi 1 Kilogram Kiraz 2 Su Bardağı Şeker (Toz) Yarım Su Bardağı Su 2 Paket Vanilya (Toz) Yarım Adet Limon Suyu Kiraz Reçeli Nasıl Yapılır? 1 Kirazları yıkayıp saplarını koparın ve çekirdeklerini çıkarın![]() 2 Bir tencerede 4 su bardağı toz şekeri, yarım su bardağı suyun içinde eritin![]() 3 Kısık ateşte karıştırarak kaynatın![]() 4 Kaynayan şerbetin içine kirazları atın ve arasıra karıştırarak kısık ateşte kaynatmaya başlayın![]() 5 Reçelin üzerinde toplanan pembe köpükleri alın![]() 6 Hafifçe kıvama gelen reçelin üzerine vanilyayı ekleyin ve karıştırın![]() 7 Koyulaşmaya başlayan reçeli bir kaşık yardımıyla tabağa damlatın eğer reçelin damlaları top top oluyorsa, reçel olmuştur![]() 8 Yarım limon suyunu da tencereye ilave edip, bir taşım daha kaynatın![]() 8 Reçeli sıcakken önce sıcak suyla yıkanıp kurutulmuş kavanozlara doldurun![]() Not: Kiraz çekirdeklerini çıkartmak için pek çok mutfak ürünleri satan mağazada özel aletler satılmaktadır, dilerseniz sapın çıktığı yerden çengelli iğne arkası ile çıkarabilirsiniz ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|