Vişne Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişne Kebabı Tarifi8-10 kişilik 750 gram kıyma 1000 gram vişne 3 adet kebapçı pidesi 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 soğan 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 adet limonun suyu Yarım demet maydanoz 500 gram patates Tuz, karabiber, yenibahar, kırmızıbiber Köftelik kıyma, tuz, karabiber ve yenibaharı iyice yoğurun Minik parçalar koparıp, elinizi suya batırarak vişne büyüklüğünde yuvarlayın Soğanları çok ince kıyın, zeytinyağında kavurun Domates salçasını ekleyin Yuvarlanan köfteleri de ilave edin Silkelemek suretiyle kavurun 1 kg vişnenin yarısının suyunu sıkın Sıkılan vişne suyunu, baharatları, limon suyunu ve tuzu ve soğan-köfte karışımının üzerine ilave edip, pişirin Köfteler iyice piştikten sonra vişnelerin diğer yarısını etin üzerine koyup, 1-2 dakika kaynatın Pideleri baklava dilimi şeklinde kesin Servis tabağına yerleştirin Pidelerin üzerine vişneli köfteleri koyun (suyu ağdalı ve az olmalı) Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin Kenarlarını kızarmış patateslerle süsleyin Sıcak servis yapın Not: Köfteler yağda hafifçe kızartılırsa daha lezzetli olur
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|