Ev Yapımı Poğaça Tarifi Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Yapımı Poğaça Tarifi YapılışıEv Yapımı Poğaça Tarif Ev Yapımı Kolay Poğaça Tarifi Ev Yapımı Poğaça İçin Gerekli Malzemeler -2 adet yumurta (1 yumurta+1yumurtanın akı içine, 1 yumurta sarısı üzerine) -1 paket kabartma tozu -1/2 çay kaşığı karbonat - 6 damla limon suyu (Gerçek limon suyu konulacak) - 1 tatlı kaşığı tuz - Aldığı kadar un (Yaklaşık 6-7 su bardağı) - 200 g margarin -1/2 su bardağı sıvıyağ -1 su bardağı yoğurt İçi İçin Gerekli Malzemeler Beyaz Peynir (Ben Ezine Peyniri kullandım) Doğranmış siyah zeytin İçine sırasıyla sıvıyağ, yoğurt, yumurta, tuz ekleyin Elinizle 4-5 kere karıştırın Kabartma tozunu koyun ve üzerine limon suyu ekleyin, karbonatı ilave edin![]() - Elenmiş unu ekleyin ve yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olmalı, eğer hala cıvıksa az daha un ekleyin İyice yoğurun![]() - İstediğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayın (Ben ceviz büyüklüğünde hamur kopardım ) Ortasından bastırıp beyaz peynir veya doğranmış zeytin koyarak kapatın Yağlanmış fırın tepsisine dizin![]() -Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin![]() Alıntı |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|