|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bereketlisi, kadının, mehiri, müslüman, olanıdır |
![]() |
Müslüman Kadının En Bereketlisi Mehiri Az Olanıdır.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Müslüman Kadının En Bereketlisi Mehiri Az Olanıdır..Sehl b ![]() ![]() «Rasulullah (s ![]() ![]() ![]() ![]() «Ya Rasulallah! Bu kadını bana nikahlasanız» dedi ![]() «Mehir olarak dünyalık verecek bir şeyin var mı?» diye sordu ![]() «Hayır ya Rasulallah! Yanımda hiçbir şey yoktur» dedi ![]() «Haydi git, araştır ve demir bir yüzük olsun bul, getir, tak» buyurdu ![]() ![]() «Hayır Yâ Rasulallah! Dünyalık birşey, demir bir halka bile bulamadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() «İyi ama izarınla ne iş görebilirsin, neye yarar ![]() ![]() Adamcağız bulunduğu yere oturdu ![]() ![]() «Kur'an'dan ezberinde birşey var mı?» diye sordu ![]() Fakir sahabi: «Ezberimde şu sure var, şu sure var, şu sure var» diye bir takım sureler saymaya başladı ![]() «Kur'an'dan ezberindeki surelerle seni bu kadına nikahladım» buyurdu ![]() (Buhari) HADİSTEN NE İSTİFADE EDERİZ 1 - Kadının, kendisini yada kızın velisi hükmünde olan şahsın kızını; dinini ve takvasını beğendiği bir erkeğe nikahlamak istemesi caizdir ve bunda utanılacak bir şey yoktur ![]() 2 - Evlenen kızın değeri aldığı mehrin çokluğu ile ölçülemez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 - Mehir, çok maldan olabileceği gibi, demir bir yüzük hatta Kur'an'dan öğretilen bir kaç ayet dahi olabilir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|