Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular > Sorularla İslamiyet

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cevaplar, hakkında, hatim, karataş, mustafa, soru

Hatim Hakkında Soru Cevaplar - Mustafa Karataş

Eski 08-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hatim Hakkında Soru Cevaplar - Mustafa Karataş

mustafa karataş soru cevap -hatimı ile ilgili soru cevap

Soru :

1 yılda 6 kez hatim ediyorum bu doğrumu? Senede kaç kez hatim edilebilir? Bu konuya ramazan içinde kanal 7de iftar programında deyinmiştiniz ama dinleyemedim cevaplarsanız sevinirim hocam Allaha emanet olun

Cevap :

Ayda bir hatim yapmak ideal olanıdır Yılda altı hatim demek iki ayda bir hatim yapıldığını gösterir Bu da uygundur Kuran okurken kelimelerin teleffuzunu bozacak şekilde hızlı okumak ya da söylediğni duymayacak şekilde sadece gözleriyle okumak gibi bir yanlışa da düşülmemmelidir

Doç Dr Mustafa Karataş
İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com