![]() |
Resûlullâh'ın Duâsı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Resûlullâh'ın DuâsıResûlullâh'ın Duâsı RESÛLULLÂH'IN DUÂSI Sabah namazının iki rek'at sünnetinden sonra Hz ![]() ![]() Rasûlullah'ın nasıl ibadet ettiğini öğrenip, kendisine bildirmem için babam (Abbas b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sabah namazından evvel iki rek'at sünneti edâ ettikten sonra şöyle dua etti: Ey Allahım! Senden nezdindeki bir rahmeti talep ediyorum ki, onunla benim kalbimi hidâyet edip dağınık durumlarımı bir araya getirip ayrı olan hallerimin birleşmesine vesile kılasın ![]() ![]() Ey Allahım! Bana dosdoğru bir iman, kendisinden sonra küfrün yeri ve ihtimali olmayan bir yakîn ihsan eyle ve yine bana bir rahmet ihsan eyle ki, o rahmetin sayesinde dünya ve âhirette senin kerametinin şerefine nail olayım ![]() Ey Allahım! Ben hüküm gününde senden kurtuluşu, şehidlerin mertebelerini, saidlerin hayatını ve düşmanlara galip gelmeyi ve peygamberlerle arkadaş olmayı talep ediyorum ![]() Ey Allahım! Ben ihtiyacımı sana arzediyorum ![]() ![]() ![]() Ey Allahım! Görüşümün kısa olup yetişmediği, amelimin zayıf olup saramadığı şeyi, isteğimin ulaşmadığı hayrı ki, sen kullarından kime onu va'detmişsen veya o hayrı ki sen, kullarından kime onu vermişsen- ben onu elde etmek için sana iltica ediyorum ![]() ![]() Ey Allahım! Bizi hidâyete eren ve başkasını erdirmeye çalışan, dalâlete sapmayan ve dalâlete saptırmayanlardan eyle ![]() Bizi düşmanlarına düşman, dostlarına dost eyle ![]() ![]() Ey Allahım! Bu sadece bir duadır, fakat bunu kabul etmek sana düşer ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Allahım! Vaîd gününde senden emniyet ister, hulûd (ebediyet) gününde ise rükû ve secdeye varan, daima senin huzurunun şuhûdunda bulunan mukarriblerle beraber cennet isterim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey Allahım! Benim kalbimde, kabrimde, kulağımda, gözümde, tüyümde, derimde, etimde, kanımda, kemiğimde, önümde, arkamda, sağımda, solumda, üstümde ve altımda bana nûr ihsan eyle! Ey Allahım! Nurumu artır ![]() Kaynak : Tirmizi, Taberani Kitabu'd-Duâ www ![]() ![]() Selametle |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|