![]() |
Şeytan İle Oduncunun Döğüşü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytan İle Oduncunun DöğüşüOdunculukla hayatını kazanan bir zat vardı ![]() ![]() ![]() Oduncu, bir gün: «Şunların Allah diye taptıkları ağacı kesip odun edeyim, pazarda satarak ekmek parası kazanırım; hem de, bir kavmi Allah'a isyandan kurtarmış olurum» diye düşünerek Allah rızası için ağacı kesmeye karar verdi ![]() Dağa doğru giderken karşısına acaip suratlı pis bir adam çıkarak nereye gittiğini sordu ![]() - Halkın Allah diye taparak Allah'a isyan ettikleri ağacı kesmeye gidiyorum, dedi ![]() - Ben şeytanım ![]() ![]() ![]() ![]() Öldürmek için hücum ederek yere yatırdı ve üzerine oturup hançerini boğazına dayadı ![]() Şeytan zahide: - Ey zahid, sen beni öldüremezsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adam şeytanı bırakmıştı ![]() ![]() Adam ağacı kesmekten vazgeçip, evine dönmüştü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Seni sahtekâr seni, kandırdın değilmi beni? ![]() ![]() Fakat evvelkinin tam tersine bu sefer şeytan adamı tuttuğu gibi altına aldı ![]() ![]() ![]() - Hayret ettin değil mi? Niçin bana yenildiğinin sebebini söyleyeyim: Dün sen Allah rızası için ağacı kesmeye gidiyordun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|