![]() |
Aklınızda Bulunsun | Püf Noktalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aklınızda Bulunsun | Püf NoktalarAklınızda Bulunsun | Püf Noktalar ![]() 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() çikolataya biraz tereyağı katın ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() 8 ![]() ![]() ![]() ![]() 9 ![]() ![]() 10 ![]() ![]() ![]() ![]() 11 ![]() ![]() ![]() 12 ![]() ![]() ![]() 13 ![]() ![]() 14 ![]() ![]() 15 ![]() ![]() ![]() 16 ![]() ![]() 17 ![]() ![]() ![]() ![]() 18 ![]() ![]() ![]() 19 ![]() ![]() 20 ![]() ![]() ![]() 21 ![]() ![]() ![]() 22 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 23 ![]() ![]() ![]() ![]() 24 ![]() ![]() 25 ![]() ![]() 26 ![]() ![]() ![]() 27 ![]() ![]() ![]() 28 ![]() ![]() ![]() 29 ![]() ![]() 30 ![]() ![]() 31 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 32 ![]() ![]() ![]() 33 ![]() ![]() ![]() ![]() 34 ![]() ![]() 35 ![]() ![]() ![]() ![]() 36 ![]() ![]() 37 ![]() ![]() ![]() 38 ![]() ![]() 39 ![]() ![]() ![]() 40 ![]() ![]() ![]() 41 ![]() ![]() ![]() 42 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Aklınızda Bulunsun | Püf Noktalar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aklınızda Bulunsun | Püf NoktalarYemek Yaparken Aklınızda Bulunsun ![]() * Tuz bazen sütü keser ![]() ![]() * Sosisleri çatlamadan kızartmak için daha evvel bir kaç yerinden bir İğne ile deliniz ![]() * Hazırlanacak etleri pişirmeden bir saat önce buzdolabından çıkarın ![]() ![]() * Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun ![]() ![]() * Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin ![]() * Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun ![]() * Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın ![]() ![]() * Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder ![]() * Çatlamış bir yumurtayı haşlamak için, çatlak yerine bir dilim limon sürünüz, yumurtayı bir kaşığın içine koyarak sıcak suya ( kaynar değil ) batırınız ![]() ![]() * Haşladığınız ıspanağın suyuyla mayonezinizi kolaylıkla boyayabilirsiniz, değişik bir garnitür olur ![]() * Salatanızın lezzetli olmasını isterseniz, evvela sirkeyi veya limonu Tuzla karıştırıp dökmeli sonra zeytinyağını ilave etmelisiniz ![]() * Gravyer veya kaşar peynirinizin fırında lif lif uzamasını sağlamak için, büyük delikli rende kullanınız ![]() * Et suyu pişerken ateşin durumu çok önemlidir ![]() ![]() ![]() * Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın ![]() ![]() * Ayva reçeli yaparken eğer ayvanın yumuşak ve suyunun pelte gibi olmasını isterseniz, kaynayan şeker, suyunu iyice çekmeden ayvalar içine atılmalıdır ![]() ![]() ![]() * Benmari usulü bir yemek pişirirken en önemlisi bu işe uygun bir tencere kullanmanız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Tavada pişireceğiniz ciğerin yumuşak olması için, kızartma ununa bir tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edebilirsiniz ![]() * Çorbanın tuzunu fazla koyduysanız hemen içine irice dilimlenmiş bir kaç patates atın ![]() ![]() ![]() ![]() * Kızartma yaparken tavadaki yağın çatlayıp patlaması haklı olarak ürkütür ![]() ![]() * Dolmanıza yeni bir tat katmak için, içine kızarmış ya da ufalanmış kestane katmayı deneyebilirsiniz ![]() * Bazen fırında pişirdikleriniz kurur, kavrulur, sertleşir ![]() ![]() ![]() * Açtığınız hamurun hafif olması için bir miktar maden suyu katabilirsiniz ![]() * Izgarada et pişirirken, etin bir yüzü biraz sararıp da su salıverdiği zaman fazla bekletmeden çevirin ![]() ![]() ![]() ![]() * Balığın çıtır çıtır kızarması için, önce biraz sütün içine batırın ![]() ![]() * Evde yapılan marmelatların içine birkaç tane çekirdeksiz kuru üzüm atılırsa, daha canlı bir renk kazanır ![]() * Pişireceğiniz pilavın tane tane ve beyaz olması için tencereye incecik bir dilim limon koyun ![]() * Pizzanızın daha yumuşak olması için hamura sade unun yanı sıra, patates nişastası da katmayı deneyin ![]() * Reçel yaparken kaynarken karıştırmak gerekirse, muhakkak tahta kaşıkla karıştırılmalıdır ![]() * Evde salça yapıyorsunuz ama çok sulu oldu ![]() ![]() ![]() * Etin yumuşak olması için pişirmeden önce zeytinyağında bir süre bekletin ![]() * Yumurta haşlarken çatlamaması için yumurtayı bir kepçe yada kaşık içinde su dolu bir kabın içine koyun ![]() * Soğan kavururken renginin canlı olması için biraz tuz serpin ![]() * Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri, uzun süre dayanmaları için toz şekere bulamayı unutmayın ![]() * Pişeceğiniz mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu serpin ve 5 dakika bekletin ![]() * Mısır haşlarken daha lezzetli olması için içine bir tatlı kaşığı şeker atın ![]() * Ispanak pişirirken çok az miktarda su koyun ![]() ![]() * Çorba kaynatırken her an taşma tehlikesi vardır ![]() ![]() * Köfte yoğurmadan önce ellerinizi ıslatırsanız, ellerinizin temizlenmesi daha kolay olur ![]() * Kalamar kızartırken önceden süte batırılırsa daha yumuşak olur ![]() * Tavuk haşlarken veya et suyu hazırlarken suya bir parça havuç, soğan ve kereviz sapı (veya maydanoz) konursa haşlama suyu çok lezzetli olur ![]() * Patates püresi yaparken kullandığınız tuz kadar şeker de katarsanız daha iyi koyulaşır ve daha lezzetli olur ![]() * Fırında tavuk pişirirken üstüne sürdüğünüz yağa şeker ilave ederseniz nar gibi kızaracaktır ![]() * Buzluktan çıkan etin çabuk çözülmesi için bir kaba soğuk su ve tuz koyduktan sonra içine eti koyun ![]() * Tereyağını kızartırken içine bir damla zeytinyağı koyarsanız tereyağının yanmasını önlemiş olurunuz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|