![]() |
Kahve Terimleri &Amp; Anlamları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahve Terimleri &Amp; Anlamları![]() Arabica Kahve ağaçları içerisinde kıymetli olanı ![]() ![]() Cafe Americano Tek ya da çift ölçü (single-double shot) espresso ile sıcak suyun bir kahve bardağı (kupa) dolduracak kadar karışımı , Capuccino Espresso üzerine eşit miktarda buharlı ve köpüklü süt (yaş capuccino) veya sadece köpüklü süt (kuru capuccino) konması ile elde edilen kahve Krema Espresso hazırlandığı zaman üzerinde oluşan karamel renkli tabaka ![]() Doppio=double shot 14 gram kahve ile yapılan iki ölçü espresso (Espresso için 7 g ![]() Espresso Koyu fırınlanmış ve taze çekilmiş kahve çekirdeklerinin (7 gram) yüksek basınçlı su buharı ile içeriklerinin açığa çıkması ![]() Espresso con Panna Üzerine süt kreması konmuş espresso Espresso Grande Büyük bardakta servis yapılan espresso Latte Bir ya da iki ölçü espresso üzerine sıcak buharla muamele edilmiş süt Macchiato Espresso üzerine az miktarda sıcak süt köpüğü konması veya cam bardakta buharlı sütün üzerine yavaşça espresso konması Mocha Latte’ye çikolata eklenmesi; üzerine krema konabilir ![]() ![]() Moka Özellikle İtalya’da kullanılan espresso aleti ![]() ![]() ![]() ![]() Ristretto Çok az su kullanılarak elde edilen koyu espresso |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|