![]() |
Evde Kahve Yapmanın İncelikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Kahve Yapmanın İncelikleriEvde kahve yapmanın incelikleri Kahve tercihi kişiden kişiye değişiklik gösterir ![]() ![]() ![]() ![]() Kahve Demlemenin Temelleri İyi ve taze kahve çekirdeği almak tabii ki ilk şart ![]() Kahve çekirdekleri, demleme işleminden hemen önce öğütülün ![]() ![]() ![]() Kahvenizin tadının her zaman taze ve lezzetli olmasını istiyorsanız, ekipmanınızın temizliği çok önemli ![]() ![]() ![]() Kahvenin % 98’inin su olduğunu göz önünde bulundurarak, en iyi tada ulaşabilmek için mutlaka filtre edilmiş su veya şişe suyu kullanın ![]() 6 oz (190 ml) su için 5gr ![]() ![]() ![]() ![]() Kahveyi tazeyken için ![]() ![]() ![]() ![]() Demleme İşleminde Kaliteyi Belirleyen Önemli Etkenler: Kahve çekirdeğinin tazeliği, öğütme işleminin derecesi ve suyun kalitesidir ![]() ![]() ![]() ![]() Taze Kahve Aldınız Peki Sonrası? Aldığınız kahveyi nasıl saklamalısınız? Hava, nem ve ışık taze kahvenin en büyük düşmanlarıdır ![]() ![]() Kahve çekirdeklerini veya öğütülmüş kahveyi buzdolabında ve derin dondurucularda asla saklamayın ![]() ![]() En iyi sonucu elde etmek için taze kahve çekirdeklerini iki hafta içinde tüketmelisiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|