![]() |
Bahaneler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bahaneler"Öğretmenim , çalışamadım çünkü sular kesilmişti" ![]() Hepimizin okul yıllarından hatırladığımız şu espri dolu sözler neyi hatırlatıyor? Gülümsememize sebep oluyor değil mi? O çocukça saflıkta, sınavina çalışamamış bir çocuğun kendini savunmak amacıyla ürettiği bir cümle ![]() ![]() ![]() ![]() Gündelik hayatta ürettiğimiz bahaneleri bir düşünelim; "Kitap okumuyorum çünki boş vaktim yok", "Düzenli yemek yiyemiyorum çünki evde yemek yapamıyorum", "Zayıflamak istiyorum ama yemek yemeyi de seviyorum, o yüzden birkaç kilo fazlam var", "Sigarayı bırakmak istiyorum ama etrafta çok sigara içen var, bıraksam bile yine başlarım", "Para biriktirmek istiyorum ama ![]() ![]() ![]() diye liste uzar gider ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiçbirisi ![]() Bahane gerçekte nedir? Bahaneler, yapmamız gereken ama yapmadığımız şeyler için kendimizce, sorumluluğumuzu neden yerine getirmediğimize dair avutmalardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() En basitinden sağlığımıza dikkat etmek neden zor olsun ki? Beslenme, bakım, spor, vs ![]() ![]() ![]() Faydalı şeyleri iyice kendimizden uzaklaştırmak, yapılabilir olanı yapılamaz hale getirmek, ![]() ![]() ![]() ![]() O zaman ne yapmalı? Bilinç düzeyimizi daima açık tutmaya gayret etmeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() Kitap okuyamıyorsak eğer, nedenini sorguladığımızda cevap belki de vakit bulamamak değil, dosdoğru okumak istemediğimiz çıkacaktır ![]() ![]() ![]() Bahaneler her işimize bulaşmış ![]() ![]() ![]() "Bir süredir çok yoğun olduğumdan dolayı ben de yazamıyordum ![]() Bir daha bu bahanenin arkasına sığınmamak için önce gerçekleri kabul edip, dürüst olmalıyım, kendime karşı ![]() Aslında kurduğum cümle şu olmalıydı: "Canım yazmayı çok istemiyordu, o yüzden bir süredir yazmıyorum ![]() Bu şekilde düşünürsem eğer, canımın yazı yazmayı istememesini bir suçluluk duygusu içerisinde taşımayıp bu vakitleri daha güzel değerlendirebilir, ve gerçekten yazmayı istediğim zaman daha keyifle yazılar üretebilirim ![]() Yapmamız gerekenleri ertelemeyi bırakırsak, ancak o zaman bahanesiz cümleler kurmaya başlayabiliriz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|