![]() |
Mangalda Balığı Çizerek Pişirmek Kimin İcadıdır ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mangalda Balığı Çizerek Pişirmek Kimin İcadıdır ?Forumdaki resimlerde, gittiğim misafirlikte,restoranlarda vs çok sıkça gördüğüm üzere ; Şahsen bu son derece yanlış bir tekniktir ![]() ![]() Balığa çizik atarak pişirmek bütün öz suyunu dolayısıyla tadını kaybetmektir ![]() Balık da mangalda en iyi yöntem balığı mühürlemedir ![]() Mühürleme nasıl yapılır ; ateşi yaktıgınızda kömür istenen kıvama geldiğinde Kömürü bir tarafa yığın, kömür ızgara telinize nerdeyse değecek kadar yakın olsun ![]() Balığınızı atın, kısa süreli 2 yanını kızartın ( derisi yanmaya yakın tabiri caizse ) Daha sonra kömürü mangala yayarak,oldukça düşük ısıda kızartın, hatta balığın üstünü kapatıp terletirseniz şahane olur ![]() Bu basit yöntemle balığınızın suyu içinde kalarak tadını daha çok alacaksınız ![]() Selamlar,saygılar ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|