Levrek Tarifleri

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Levrek Tarifleri



Değişiklik arayanlara


DENİZ LEVREĞİ FİLETO "GÜNAYDIN İSTANBUL"



10 PORSİYON


180-200 GR LIK 10 ADET KÜÇÜK LEVREK FİLETOSU, 1 KG BROKOLİ, 1 KG PATATES, 100 GR HAVUÇ, 100 GR SOĞAN, 100 GR DOMATES SALÇASI, 50 GR TAZE TARHUNOTU, 50 GR KIYILMIŞ SARIMSAK, 1 L BEYAZ ŞARAP, 1/3 LİTRE RAKI, 150 GR MAYDONOZ, 1,5 L KREMATUZ VE BİBER, 100 GR TEREYAĞ



HAVUÇ SOĞAN TARHUNOTU VE SARIMSAK İNCECİK KIYILIR

1 MİKTAR TEREYAĞINDA KAVRULUR

DOMATES KONSANTRE RAKI BEYAZ ŞARAP VE KREMA EKLENİR

PİŞİRİLİR

SUYU ÇEKTİRİLİR VE SON OLARAK KIYILMIŞ MAYDONOZ EKLENİR

TUZ VE BİBERLENİR

BALIK FİLETOLARI SUDA HAŞLANIR

BROKOLİ DİŞE GEÇECEK ŞEKİLDE HAŞLANIR

TABAĞIN ORTASINA SOS KONULUR

ÜZERİNE BALIK YERLEŞTİRİLİR VE BROKOLİ İLE DEKORE EDİLİR




BUĞULAMA LEVREK


FIRINA GİREBİLECEK 1 TEPSİNİN ALTINA HALKA SOĞAN , DERE OTU , SARIMSAK ATILARAK ŞARAP SERPİŞTİRİLİR TUZU AYARLANIR VE BALIKLAR DİZİLEREK AYNI İŞLEM EN ÜSTE 1 KEZ DAHA TEKRARLANIR AYRI 1 TENCEREDE SÜT , UN , ŞARAP İLE BULAMAÇ YAPILIR VE 1 TAŞIM KAYNADIKTAN SONRA BU SOS TEPSİYE DÖKÜLÜR TEPSİNİN ÜZERİ KAPATILARAK FIRINDA 30 DK PİŞİRİLİP SERVİS EDİLİR


KİREMİTTE LEVREK


LEVREK FİLETOSUNU 3 EŞİT PARÇAYA BÖLÜP TAVADA SOĞAN , SARIMSAK , MANTAR , DOMATES İLE SIRASIYLA KAVURUP SALÇASINI VERİP BSALIK SUYUNU İLAVE EDİP 1-2 TAŞIM KAYNATIP KİREMİTE ALINIZ ÜZERİNE RENDE KAŞAR İLE KAPLAYIP FIRINDA KIZARINCA FIRNDAN ÇIKARIP SERVİS EDİNİZ


KAĞITTA LEVREK


BALIKLARI TAVADA YAĞ , SOĞAN , SARIMSAK , DEFNE İLE KIZARTINIZ KANYAK İLE ALEVLENDİP ALEVLER SÖNÜNCE MANTARI İLAVE EDİP TUZUNU AYARLADIKTAN SONRA BALIK SUYU VERİLİR TAVADA ÇOK AZ SU KALINCA MAYDANOZ ATILIR VE FOLYA KAĞIDINA SARILARAK IZGARADA VEYA TAVADA ŞİŞİRİLİP SERVİS EDİLİR


LEVREK PANE


LEVREK FİLETOSUNU 3 EŞİT PARÇAYA BÖLÜP SIRASIYLA UN , YUMURTA , GALETA UNUNA BATIRILIP PANE EDİLİR VE KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR YALNIZ PANELEME İŞLEMİ 2 KEZ OLURSA DAHA İYİ OLUR


LEVREK FİLETOSU WİSKİ


1 KAPTA YAĞ , SOĞAN , SARIMSAK , DEFNE , MANTAR , TUZ , BİBER , ŞARAP , BALIKLAR VE BALIK SUYU İLAVE EDİLİP ÜZERİ KAPALI OLARAK KAYNATINIZ SONRA BU PARÇALARI 1 KİŞİLİK TOPRAK KASELERE VEYA ÖĞRETEN KABINA ÇIKARARAK TENCEREDE KALAN SUYUNU SÜZEREK İÇİNE TEREYAĞ , KREMA VE WİSKİSİNİ İLAVE EİP KASELERE DÖKÜNÜZ


LEVREK FİLETOSU ŞERBURG

KARİDESLER ÇİĞ İKEN KABUKLARINI ALINIZ VE KUŞ BAŞI DOĞRAYINIZ KÜÇÜK 1 TENCEREDE SOĞAN , SARIMSAK , LEVREK İSTTİRİDYE , TUZ , BİBER , BEYAZ ŞARAP NVE BALIK SUYU İLAVE EDİP 6-8 DK KAYNATIN BALIKLARI TABAĞA ALINIZ TENCEREDE KALAN SOSUNA TEREYAĞI , UN , KREMA VERİP YUMURTA SARISINI İLAVE EDİNİZ TABAKTAKİ BALIKLARIN ÜZERİNE BU SOSU DÖKÜP SALAMANDIRADA KIZARTIN


LEVREK PİKATA:

LEVREK FLETOSU İKİ EŞİT PARÇAYI BÖLÜN TUZLAYIP ÖNCE UNA SONRAYUMURTAYA BATIRIP KIZGIN YAĞDA KIZARTIN


BADEMLİ LEVREK :LEVREK PİKATANIN ÜZERİNE KAVRULMUŞ BADEM ATILIR


LEVREK SARMASI :

LEVREK FİLETOSU ÇİĞ İKEN BALIK UZUNLAMASINA RULO YAPIP KÜRDAN İLE TUTTURULUR BU ŞEKİLDE BALIK HAŞLAMA METODUNA UYARAK HAŞLANIR ÇIKARIP SERVİS TABAKLARINA ALINAR TAVADA SOĞAN , SARIMSAK, DEFNE YAPRAĞI VE JÜLYEN DOĞRANMIŞ MEVSİM SEBZELER

SIRASIYLA KAVRULUR VE BALIK SUYU İLAVE EDİP KAYNATILIR SOS YARIYA İNİNCE UN VE TEREYAĞI EZİLİP SOSUN İÇİNE KARIŞTIRILIR BU SOS BALIKLARI ÜZERİNE DÖKÜLÜP EN ÜSTE RENDE KAŞAR ATILIP SALAMANDRADA GRATEN EDİLR


MUSLİH SOSLU LEVREK IZGARA :

1KİŞİLİK

KEVREK : 1 ADET

DOMATES : 2 ADET KONKASE

SARIMSAK : 2 DİŞ INCE KIYIM

ROZMARİ ,TUZ , KARABİBER


SOS İÇİN:

TEREYAĞ : 100 GR ERİTİLMİŞ

BEYAZ ŞARAP : 3/1 ÇEKİLMİŞ

YUMURTA SARI: 2 ADET

TUZ ,DİJON , ESTARGON VE KARABİBER


LEVREK FİLETOSU ÇIKARILIR 4 PARÇAYA BÖLÜNÜR IZGARADA ALT ÜST 5 DK PİŞİRİLİR KONKASE DOMATES ,SARIMSAK İLE TAVDA SOTE EDİLİRSERVİS TABAGINA KONULURÜZERİNE LEVREK IZGARA YERLEŞTİRİLİR YUKARIDAKİ MALZEMEDEN HAZIRLANAN MÜSLİH SOS İLAVE EDİLİR TAZE ROZ MARİ İLE TAKTİM EDİLİR

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.