![]() |
Deniz Ürünlü Yemekler-1 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünlü Yemekler-1ahtapot izgara (4 ki$ilik) malzeme: 1 adet ahtapot yapılı$ı: taze ve yeni yakalanmı$ ahtapot ta$lara vurularak yumu$atılır ![]() ![]() ![]() mangalda mangal kömürü yakılarak kor haline getirilir ![]() ![]() ![]() sıcak veya soğuk servis yapılır ![]() not: bu yemek ege adaları’na ve bu adalardan gelmi$ göçmenlerimize mahsus çok lezzetli bir deniz yemeğidir ![]() ![]() ![]() bbc-prime’ın 22 ![]() ![]() ![]() ![]() ahtapot salatası (4 ki$ilik) malzeme: 1 ½ kg ahtapot 1 adet limon 1 fincan zeytinyağı (tercihan sızma) tuz yapılı$ı: ahtapotları dövülmü$ olarak alınız ve deep-freeze’de 2 ila 3 gün bekletiniz ![]() ![]() ![]() doğranmı$ ahtapotları servis tabağına alıp tuzlayınız ![]() ![]() ![]() soğuk servis yapınız ![]() not: ahtapot salatasını isterseniz marul yaprakları, dilimlenmi$ domates, ye$il zeytin ve maydanozla süsleyebilirsiniz ![]() ahtapot yahni (4 ki$ilik) malzeme: 1 ½ kg ahtapot 3 adet soğan (orta boy) ½ su bardağı zeytinyağı 1 çorba ka$ığı salça 1 adet domates 3 adet defne yaprağı 2 çorba ka$ığı sirke tuz karabiber yapılı$ı: ahtapotları dövülmü$ olarak alınız ve deep-freeze’de 2 ila 3 gün bekletiniz ![]() ![]() ![]() tencerede sıvı yağı kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() arzuya göre soğuk veya sıcak servis yapınız ![]() deniz ürünleri dolması (4 ki$ilik) malzeme: 16 adet iri çarliston biber 1 su bardağı yıldız $ehriye 500 gram karı$ık deniz mahsulu (midye, karides, kalamar gibi) 2 adet kuru soğan 4 di$ sarımsak ½ demet dereotu ½ demet maydanoz sıvı yağ tuz karabiber dolma baharı yapılı$ı: biberlerin ba$larını kesip çekirdek yataklarını çıkarınız ve bol su ile yıkayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yıldız $ehriyeleri ha$layıp deniz mahsullerinin üstüne ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() sıcak servis yapınız ![]() not: bu yemek için patlıcan da kullanabilirsiniz ![]() bu yemeğe uygun deniz mahsulleri: hamsi,sardalya, karides, midye(ayıklanmı$), kalamar(ayıklanmı$), kalamar tava (4 ki$ilik) malzeme: 1 kg kalamar (11- 12 adet) 1/2 su bardağı sıvı yağ un tuz terbiye için: 2 çorba ka$ığı karbonat 2 çorba ka$ığı toz $eker 1 adet limonun suyu yapılı$ı: kalamarları balıkçınıza ayıklatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fritöze sıvı yağ koyup kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() sıcak servis yapın ![]() notlar: 7 ![]() ![]() ![]() ![]() 8 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kanton usulü karides (4 ki$ilik) malzeme: 40- 50 adet karides (cimcime) 2 çorba ka$ığı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 çorba ka$ığı mısır unu 1 çorba ka$ığı soya sosu 1 çorba ka$ığı üzüm sirkesi tuz 1 çay ka$ığı kırmızı biber 1 çay ka$ığı zencefil 1 çay ka$ığı tane kara biber yapılı$ı: tane karabiberi havanda dövün ![]() ![]() yumurtaları, bir tanesinin beyazını ayırarak kırın, soya sosu ile karı$tırın ![]() ![]() ayırdığınız yumurta beyazına mısır ununu ekleyip karı$tırın ![]() ![]() ![]() sıvı yağı bir tavada kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() sıcak servis yapın ![]() ![]() karides - genel hazırlanı$ (4 ki$ilik) malzeme: karides ½ tencere su 1 çorba ka$ığı tuz 1 adet kuru soğan 1 çorba ka$ığı sirke yapılı$ı: suyu derince bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() karidesleri içine bo$altıp kaynatın ![]() ![]() ![]() not: 9 ![]() ![]() 10 ![]() ![]() ![]() ![]() 11 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() karides güveç (dü$ük kalorili) (4 ki$ilik) malzeme: 28-30 adet karides(cimcime, ha$lanmı$ ve ayıklanmı$) 4 adet çarliston biber 3 adet domates (iri) 4 tatlı ka$iğı süt 1 çay ka$ığı karabiber tuz 100 gram ka$ar peyniri (rendelenmi$) tereyağı yapılı$ı: domatesler ku$ba$ı olarak, çarliston biberler ise çekirdekleri ve iç damarları çıkarıldıktan sonra halkalar halinde doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kaseler 200oc’a ayarlı fırında 30 ila 35 dakika pi$irilir ![]() ![]() ![]() sıcak servis yapılır ![]() sair hususlar: karides güveç yapılırken tereyağ ve süt yerine pe$amel sos ta kullanılabilir ![]() ![]() ![]() aynı yemek büyük güveç kasesinde de yapılabilir ![]() ![]() karides güveçin bir de önceden kavrularak yapılanı vardır (bakınız "karides güveç-2") ![]() ![]() Mail For***dlanması Sonucu ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
![]() |
Deniz Ürünlü Yemekler-1 |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünlü Yemekler-1Malzemeler (6 kişilik) 500 gr ahtapot 3 diş sarmısak 1 kahve fincanı beyaz şarap 1/2 kahve fincanı zeytinyağı 1 limonun suyu 1 demet maydanoz 5 adet taze soğan 10 adet siyah zeytin Tuz, karabiber Kiraz domates Yemeğin Tarifi Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosunu hazırlamak için, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş 2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın ![]() Ahtapot salatasının üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpip, ince kesilmiş limon kabuğu, zeytin ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle süsleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Deniz Ürünlü Yemekler-1 |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünlü Yemekler-1paylaşım Malzemeler (6 kişilik) 500 gr ahtapot 3 diş sarmısak 1 kahve fincanı beyaz şarap 1/2 kahve fincanı zeytinyağı 1 limonun suyu 1 demet maydanoz 5 adet taze soğan 10 adet siyah zeytin Tuz, karabiber Kiraz domates Yemeğin Tarifi Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosunu hazırlamak için, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş 2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın ![]() Ahtapot salatasının üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpip, ince kesilmiş limon kabuğu, zeytin ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle süsleyin ![]() ![]() paylaşımın için çok teşekkürler faydalı olcağına eminim : |
![]() |
![]() |
![]() |
Deniz Ürünlü Yemekler-1 |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deniz Ürünlü Yemekler-1paylaşım Malzemeler (6 kişilik) 500 gr ahtapot 3 diş sarmısak 1 kahve fincanı beyaz şarap 1/2 kahve fincanı zeytinyağı 1 limonun suyu 1 demet maydanoz 5 adet taze soğan 10 adet siyah zeytin Tuz, karabiber Kiraz domates Yemeğin Tarifi Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosunu hazırlamak için, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş 2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın ![]() Ahtapot salatasının üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpip, ince kesilmiş limon kabuğu, zeytin ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle süsleyin ![]() ![]() Seni şiddetle kınıyorum Mehmet abi,tarifin yanına tekir ibaresini koymamışsın Emeğine sağlık abim |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|