![]() |
Câfer-İ Sâdık Hazretleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Câfer-İ Sâdık HazretleriZeyd isminde bir adam vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Câfer-i Sâdık hazretleri, Ehl-i beytten olup, “Oniki İmam”ın altıncısı, “Silsile-i aliyye”nin dördüncüsüdür ![]() ![]() ![]() ![]() Câfer-i Sâdık hazretleri duâsı makbûl bir zat idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir şahıs, İmâm-ı Câfer hazretlerinden, Allahü teâlânın kendisine çok mal verip, çok hac yapması için duâ buyurmasını istedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dâvüd bin Alî bin Abdüllah bin Abbâs, İmâm-ı Ca’fer-i Sâdık’ın “radıyallahü anh” kölelerinden birini öldürdü ve mâlını aldı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “EĞER BÖYLE BİR ŞEY VARSA! ![]() ![]() Hakem bin Abbâs-ı Kelbî buyuruyor ki: “Benim Zeyd isminde bir amcam var idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün Zeyd bir yere giderken, yolda köpek büyüklüğünde bir arslan saldırdı ve onu öldürüp ciğerlerini söktü ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Câfer-İ Sâdık Hazretleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Câfer-İ Sâdık HazretleriCafer-i Sadık hazretleri naklen şöyle rivayet etmiştir: Bir gün Resulullah Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) eshabıyla birlikte iki dağ arasındaki yoldan geçerken şöyle buyurdular: -Şimdi karşınıza, şeytanın kendisine üç gün yaklaşmadığı bir şahıs çıkacaktır ![]() ![]() ![]() Çok geçmeden derisi kemiklerine yapışan, gözleri çukura inen ve çok yeşillik yediğinden dolayı dudakları yeşil olan bir bedevi gözüktü ![]() -Peygamber kimdir? diye sordu ![]() -Ya Resulallah! İslam’ı bana öğret! dedi ![]() -De ki: “Eşhedü en lâ ilahe illâllah ve eşhedü enne Muhammeden abdühu ve resulühu ![]() ![]() ![]() ![]() -Beş vakit namazlarını kılmalısın; ramazan ayı orucunu tutmalısın! Bedevi: -Kabul ediyorum ![]() -Hac amellerini yapman, zekatını vermen ve cenabet guslü dökmen gerekir! Bedevi: -Kabul ettim ![]() Peygamber Efendimiz ve eshabı, söz konusu bedevi İslam’ı kabul ettikten sonra kendi yollarına devam ettiler ![]() ![]() ![]() -Onun devesi iyi hareket edemediğinden dolayı kafileden geri kaldı, dediler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “ONU HURİLER KARŞILADI” Peygamber Efendimiz orada bir çadır kurmalarını ve ona gusül vermelerini emretti ![]() ![]() -Bu bedevi aç olduğu bir halde dünyadan göçtü; o, iman edip imanını zulümle karıştırmayan kimselerdendir; o, tertemiz bir imanla dünyadan ayrıldı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|