Öğretmen.. .

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Öğretmen.. .

Öğretmen

1940'lı yıllarOrtaokuldaydık Tarih öğretmeni Ortaçağı anlatıyordu Peygamberimiz'in savaşlarını anlatırken sık sık, "Muhammed şöyle yaptı, Muhammed böyle dedi" diyordu Sınıftaki bir arkadaş da, öğretmen "Muhammed" dedikçe ağzını oynatıyormuş Yanında oturan arkadaşı da demiş ki, "Öğretmen Muhammed dedikçe dudakların niye oynuyor?" O da hayretle "Peygamberimiz'in ismi anıldıkça salavat getirmek zorundayız" demiş Dindar bir ailenin oğluydu

Arkadaş bunu duyunca öğretmene söyledi O öğretmen çocuğun yanına geldi, "Ben Muhammed dedikçe sen salavat getiriyormuşsun öyle mi?" Arkadaş "evet" dedi Öğretmen bunu duyunca o arkadaşı sınıfın ortasında öyle dövdü ki, suratı kıpkırmızı oldu!

Aradan yıllar geçti O arkadaş mühendis oldu Bir gün bir caddede yürürken kendisiyle karşılaştım Hal hatır sorduk Benim elimde kitaplar vardı Sokrat'ın Müdafaası, Filozofça Düşünceler, İmam Gazali'nin İhya'sı Dedi ki, "Filozofça Düşüncelerle, Sokrat'ı bana ver okuyayım Gazali senin olsun, onu boş ver! " "Hiçbirini vermiyorum!" dedim Yoluma devam ettim

Düşündüm

Dindar ailenin dindar çocuğu, orta okulda peygambere salavat getiren arkadaşım, Sokrat'ı beğeniyor Gazali'yi beğenmiyor Okul, karşılaştığı öğretmenler ve çevre o dindar arkadaşı din düşmanı yapmaya yetmişti Dine karşı olan öğretmenlerin tavsiye ettiği kitapları okuyarak bu hale gelmişti

Oğlum ilkokula giderken öğretmeni sınıfta sormuş, "Evinde Kur'an olan var mı?" Oğlum da parmağını kaldırmış Öğretmen "Yarın Kur'an'ı okula getir, arkadaşların da görsün" demiş Ertesi gün oğlum Kur'an-ı Kerim'i sınıfta herkese göstermiş Öğretmeni de "aferin" demiş Bu olay oğlumda çok müspet tesir yaptı Bugün oğlumun hayatında o öğretmenin payı büyüktür

Mesela Mahir İz Hocamı unutamam Kendisi edebiyat öğretmeniydi Arkadaşlarla Mahiz İz Hocayı alır, Baltalimanı sahiline gider, caminin yanında sohbet ederdik Cumhuriyet tarihini yaşamış bir insan

Hoca, elindeki poşeti açar, "Buyurun çocuklar, yengeniz size kurabiye yaptı" der, ikram ederdi Cami imamı da bir demlik çay getirirdi Sohbetlerimiz cami teraslarında yahut bahçede olurdu Ona sorular sorardık, o da hatıralarını anlatırdı

Hepimiz öğretmenlerden çok şey öğrendik Öğretmenler yalnız bilgileriyle değil hayat şekilleriyle de bize çok şey öğretti Bugünkü insan hangi yaşta olursa olsun öğretmenlerin tezgâhından geçmiştir Her millet her devlet öğretmenlerin meyvesidir

Çocuk için öğretmen çok şey demektir Çünkü çocuk, ebeveyni cahil, öğretmeni alim bilir Bu sebepten çocuğumuzu yazdırdığımız okul önemlidir Çocuğumuzun öğretmenleriyle tanışmak faydalıdır

Tabii bu seviyeye çıkabilmek de ayrı bir mesele

25 Eylül 2010, Cumartesi

Hekimoğlu İsmail

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com