Bizi Boş Çevirmez |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bizi Boş ÇevirmezMuhammed bin Câfer isimli bir genç anlattı: Geçim sıkıntısı içindeydik Bir gün babam;“Oğlum gel İmâm-ı Askerî hazretlerine gidelim Onun çok cömert olduğunu söylüyorlar Bizi de boş çevirmez Bir ihsânda bulunabilir ” dedi Ben de “Peki, baba sen onu hiç gördün mü?” deyince; Babam: “Hayır” diye cevap verdi ![]() Daha sonra beraber yola çıkınca bana; “Beş yüz akçe verse, iki yüz akçesi ile elbise, iki yüz akçesi ile de un, geri kalanla da diğer ihtiyaçlarımızı alırız ” dedi![]() Ben de; ”Bana da üç yüz akçe verse, yüz akçe ile elbise, yüz akçe ile yiyecek ve yüz akçesi ile de merkep alıp, Kûhistan tarafına gitsem ” dedim![]() İmâm-ı Askerî hazretlerinin kapısına geldiğimizde, kapıya birisi çıkarak, babamı ve beni ismimizle çağırdı ve içeri girdik İmâm-ı Askerî hazretleri;“Şimdiye kadar niçin gelmediniz?” diye sordu ![]() Babam da; “Perişan hâlimizle yanınıza gelmeye utandık ” dedi![]() Ziyâretten sonra çıkıp giderken, arkamızdan hizmetçi koşarak geldi ve bir kese babama vererek; “Bu kesede beş yüz akçe vardır İki yüz akçesi ile elbise, iki yüzü ile un ve yüz akçesi ile çeşitli ihtiyaçlarınızı alırsınız ” dedi![]() Sonra bana dönerek bir kese de bana verdi ve; “Bu kesede üç yüz akçe vardır Yüz akçesi ile elbise, yüz akçesi ile yiyecek, yüz akçesi ile de bir merkep alırsın, yalnız Kûhistan tarafına gitme ” dedi![]() Sonra meydana gelen hâdiselerden, oraya gitmemin benim için iyi olmayacağını anladım ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|