![]() |
Cüneyd-İ Bağdadî Hazretleri Ve Gıybet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cüneyd-İ Bağdadî Hazretleri Ve GıybetCÜNEYD-İ BAĞDADÎ HAZRETLERİ VE GIYBET Cüneyd-i Bağdadî Hazretleri, bir gün bir camide iken, bir genç gelip: — Allah rızası için bana yardım edin ![]() ![]() Cüneyd-i Bağdadî hazretleri bakar ki genç sapa - sağlam bir insan, bu genç bu haliyle dilencilik yapmaya utanmaz mı ? Niye çalışıp kazanmaz da dilencilikle kendini küçük duruma düşürür,, diye düşünür ![]() O gece Cüneyd-i Bağdadî hazretleri bir rüya görür ![]() ![]() ![]() ![]() — Bunu yiyeceksin, derler ![]() — Ya dün camide nasıl yiyordun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Meğer gıybet etmişim! Hemen korku ile uyandım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genç benim geldiğimi görünce, başını kaldırarak: — Ey Cüneyd! Camide benim hakkımda kötü düşündüğün için, tevbe edip pişmanlık duydun mu? diye sordu ![]() ![]() ![]() — Evet! dedim ![]() ![]() ![]() — O halde üzülme git! dedi ve şu Âyeti Kerimeyi okuyarak kayboldu: «Ve O Zattır ki kullarının tövbelerini kabul eder, günahlarını afv eder ve ne yaptıklarını bilir ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|