![]() |
14. Gün İftar Menüsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 14. Gün İftar Menüsü![]() Pirinç Çorbası ![]() Malzemeler : 1 çay bardağı pirinç 3 yemek kaşığı zeytinyağı 6 su bardağı su 5-6 dal maydanoz 2 çorba kaşığı domates salçası 2 adet orta boy domates 1 adet yeşil biber 1 adet orta boy soğan 1 adet et bulyon Tuz Karabiber Yapılışı : 1- Soğan ve yeşil biberi ince ince kıyın, soğanı yemeklik (sıçan dişi) doğrayın ![]() ![]() 2- Derin bir tencereye yağı koyun ve üzerine soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun ![]() 3- Pembeleşen soğanların içine biber ve domatesi ekleyerek kavurun ![]() ![]() 4- 6 su bardağı su, et bulyon ve pirinci ekleyip kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağlı Yaprak Dolması ![]() Malzemeler: •4-5 adet kuru soğan •1 çay bardağı zeytinyağı •1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık •2 su bardağı pirinç •1 yemek kaşığı kuru nane •1-1,5 tatlı kaşığı karabiber •1 tatlı kaşığı tarçın •2 kesme şeker •2 yemek kaşığı kuş üzümü •1 su bardağı kıyılmış maydanoz •1 tatlı kaşığı tuz •1 çay bardağı kaynamış su •yarım kg salamura asma yaprağı •yarım çay bardağı zeytinyağı •2 su bardağı kaynamış su Yapılışı: 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Köfteli Börek ![]() Malzemeler: Köfte malzemesi : 250 gr ![]() 1 adet iri boy domates 1 adet iri boy soğan maydanoz (isteğe göre) tuz, kimyon, karabiber 3-4 dilim bayat ekmek rendesi 2 iri domates rendesi Tuz, karabiber, kırmızı pul biber 3-4 adet yufka 2 adet yumurta sarısı Yapılışı: Domates ve soğan rendeleyin, maydanozları ince ince kıyın ve tüm köfte malzemesi ile birlikte yoğurma kabına alın ![]() ![]() Yufkaları tezgâha yayın ve ortadan ikiye bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak servis yapın ![]() ![]() Halka Tatlısı Malzemeleri: • 4 Su bardağı su • 100 gr Margarin • 7-8 Adet yumurta • 1 Tatlı kaşığı tuz • 5 Su bardağı un • 1 Çorba kaşığı nişasta • 1 Tatlı kaşığı şeker Şerbeti için • 7 Su bardağı toz şeker • 5 Su bardağı su • Yarım limon Yapılışı : Geniş bir tencereye sıcak suyu, tuzu, şekeri, margarini koyup kaynatıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() doğru Çıkmaya başlayınca kevgirle yavaş yavaş karıştırarak A nar gibi kızartıyoruz ve yağını süzerek soğuk şerbetin İçerisine batırıp, karıştırıp hemen başka bir kevgirle şerbetten servis tabağına alıyoruz ![]() ![]() Afiyet Olsun Hayırlı İftaralar Olsun Efendim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|