Yurtdışına 1400 Öğrenci Gönderiliyor..

Eski 07-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yurtdışına 1400 Öğrenci Gönderiliyor..

ÜÇ yıldır, yeni kurulan üniversitelere akademik personel yetiştirmek amacıyla yurtdışına mastır ve doktora öğrencisi gönderiliyor
Birinci yıl bu konuda çeşitli tartışmalar yaşandı; konu Danıştaya da gitti ve sonuçta bir çözüme ulaşıldıİlk yıl bin 200, ikinci yıl da 500 şanslı ve başarılı öğrenci yurtdışında 5 yıl sürecek eğitim olanağını yakaladıKim gitti, kim gitmedi diye geçmişe bakmanın anlamı yokYöK, 2008/2009 dönemi için bugünden başlayarak, 22 Ağustosa kadar bin 400 öğrencinin resmi burslu statüde yararlanacağı yeni grup için ilanlar yayınlamaya başlayacakBakalım YöKün bu ilanlarını bugün, hangi gazetelerde göreceğiz?Duyduğum önce, İnternet ilanı yeter denmiş; ama sonra, itiraz gelir, iptal olur diye bazı az satan gazeteler yeterli görülmüş; dilerim yanılırımTATİLCİLER DİKKATYine kulağıma gelenlere göre böylece başvurular, önceden haberlilerin (Kimler olabilir ki!) ilgisi ile sınırlı tutulacak; yazın sıcağında Bodrumda modrumda tatillerini geçirenler ise saf dışı kalacakKonuyla ilgili bilgi almak için başvuranlar arasında türbanlı öğrencilerin epey yer etmesi de buna bir gösterge olarak dillendiriliyorEğitim camiasında böylesi şeytanlıkları düşünecek, İlla hükümet yanlısı öğrenciler gitsin diyecek kimse çıkmaz eminim; ama ben yine de bu şansı yakalamak isteyen tüm öğrencileri uyarıp bilgilendireyim diyorumİlan süresi bugün başlayıp cuma günü bitecek Başvurular 25 Ağustos-5 Eylül arasında elektronik ortamda, ylsyosymgovtr adresinde kabul edilecek, bilgi için 0 312 298 80 50 Nolu santral kullanılacakBu yıl LES yerine ALES (Akademik Yüksek Lisans) sınavı esas alınacakPuanı 75 ve üzeri olanlar bu haktan yararlanırken 2006dan itibaren LES sınavına girmiş olanlardan 70 ve üzeri alanlar da aynı şansa sahip Başvuru için diploma notlarının ise 10 üzerinden 7, 100 üzerinden 70, 4 üzerinden de 275 olması şartSPONSORLAR MERAK KONUSUEğitimden söz etmişken, Milli Eğitim Bakanlığı mer

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com