|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
açıköğretim, bilmek, eğitim, için, istedikleriniz, yurtdışı |
![]() |
Açıköğretim Yurtdışı Eğitim İçin Bilmek İstedikleriniz. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Açıköğretim Yurtdışı EÄŸitim İçin Bilmek İstedikleriniz.Anadolu Üniversitesi'nin çeÅŸitli Avrupa ülkelerinde yaÅŸayan Türk vatandaÅŸlarının Üniversite eÄŸitimi için yurtdışında baÅŸlattığı eÄŸitim-öğretim hizmetleri, üniversitenin 1986 yılında Almanya'nın Köln ÅŸehrinde açtığı büro aracılığı ile yürütülmektedir ![]() Bu büronun görevi, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunan diÄŸer bürolar gibi, uzaktan öğretim sistemi ile eÄŸitim veren fakültelere kayıtlı öğrencilere açık yükseköğretim hizmetlerini yerel olarak sunmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt KoÅŸullarıAnadolu üniversitesi Batı Avrupa Programlarına kayıt yaptırabilmek için adayların öncelikle Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İsviçre, İngiltere, Norveç, Danimarka, Finlandiya gibi Avrupa ülkelerinde geçerli oturma iznine sahip olması ve bunun kesin kayıt süresi içinde de devam etmesi veya öğrenime baÅŸladığında yukarıda belirtilen bu ülkelerden birinde ikâmet etmek üzere Türkiye'den bu ülkelere gidecek olanlardan, * T ![]() ![]() * Lise veya dengi bir okulu bitiren veya kesin kayıt süresinde bitirecek olan (sınavı kazanan adaylar, kesin kayıt sırasında bu durumlarını belgelendirmek zorundadır), * üniversitemiz tarafından Avrupadaki sınav merkezlerinde yapılan GiriÅŸ Sınavı'nı veya Türkiye'de öSYM (öğrenci Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi) tarafından yapılan öSS (öğrenci Seçme Sınavı)'nı kazanan, * öğrenim bedelini karşılayan, * öğrenci kaydı için gerekli olan ve kesin kayıt sırasında istecek diÄŸer belgeleri saÄŸlayan (üniversite tarafından gönderilecek kesin kayıt bilgi formu, adayların Türkiye Cumhuriyeti Lise veya dengi okul mezunu olduklarına iliÅŸkin diploma veya denklik belgesi, Türk yükseköğretim mevzuatına göre çekilmiÅŸ 4,5x6 ölçülerindeki dört adet vesikalık fotoÄŸraf, öğrenim giderlerini ödeme makbuzu, üniversite tarafından gönderilecek bilgi formu, askerlikle iliÅŸkisi bulunanların askerlik tecil belgeleri gibi)------------------------------ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------------ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Açıköğretim Fakültesi * Dış Ticaret önlisans Programı * Turizm ve Otelcilik önlisans Programı * Halkla İliÅŸkiler önlisans Programı * Bilgi Yönetimi önlisans ProgramıDış Ticaret önlisans Programı Bu program, ihracat ve ithalata dayalı bankacılık, taşımacılık, gümrük gibi dış ticaretle ilgili iÅŸkollarında çalışacak ara insangücü yetiÅŸtirmeyi amaçlamaktadır ![]() ![]() ![]() Turizm alanındaki pek çok iÅŸletmenin nitelikli ara insangücü ihtiyacının karşılanması için uygulamaya konulan bu programda, öğrencilere servis, kat hizmetleri, mutfak, önbüro ve insan iliÅŸkileri konularında gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu program, halkla iliÅŸkiler alanında çalışacak ara insangücü yetiÅŸtirmeyi amaçlamaktadır ![]() ![]() ![]() Bu program, internet ve intranet alanlarında nitelikli ara elamanı yetiÅŸtirmeyi amaçlamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YURTDIÅžINDA AçIKöĞRETİM OKUYAN öĞRENCİLERİN KAYDINI TüRKİYE'YE ALDIRMASIAnadolu üniversitesi'nin Batı Avrupa Programlarına kayıtlı bulunan ve en az bir öğretim yılı öğrencilik yapanlardan yurtdışında resmi görevleri sona erenler ile Türkiye'ye kesin dönüş yapan vatandaÅŸlarımız, öngörülen koÅŸulları yerine getirmeleri halinde öğrenimlerine Türkiye'de (Sınavlara EskiÅŸehir'de katılmak üzere) devam edebilirler ![]() ![]() TüRKİYE'DE AçIKöĞRETİM OKUYAN öĞRENCİLERİN KAYDINI YURTDIÅžINA ALDIRMASIAyrıca Anadolu üniversitesi'nin Türkiye'deki Açıköğretim Programlarına (İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Dış Ticaret, Turizm ve Otel İşletmeciliÄŸi, Halkla İliÅŸkiler ve Bilgi Yönetimi) kayıtlı olup da, Avrupa ülkelerinden birinde yasal oturma iznine sahip ve bulundukları ülkenin resmi makamlarından İkamet Belgesi temin edebilecek olanlar; yurtdışı adresini belirtilen bir dilekçe ile 1 Temmuz-31 AÄŸustos tarihleri arasında Anadolu üniversitesi Batı Avrupa Bürosu'na veya EskiÅŸehir'deki Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı'na bir dilekçe ile baÅŸvuruda bulunabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() yenikampus ![]() ------------------------------ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BaÅŸvurularınız için adres, telefon ve faks numaraları T ![]() ![]() Batı Avrupa Bürosu Friesenplatz 13 50672 Köln / DeutschlandTel: 0221 / 51 10 44 (5 Hat) Faks: 0221 / 52 11 49 e-posta: bap@anadolu-uni ![]() Pazartesi - Cuma: 8 ![]() ![]() ![]() ![]() Pazartesi - Cuma: 14 ![]() ![]() ![]() Anadolu üniversitesi Açıköğretim Fakültesi BAP-Bürosu Yunus Emre Kampüsü 26470 EskiÅŸehir - Türkiye Tel: 0090 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|