| 
 | |||||||
|    | 
|  | Konu Araçları | 
| belediyenin, görevleri, halinde, maddeler, nelerdir | 
|  | Belediyenin Görevleri Nelerdir Maddeler Halinde |  | 
|  07-28-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Belediyenin Görevleri Nelerdir Maddeler HalindeBelediyenin Görevleri Nelerdir Kısaca Belediye görevleri nelerdir Belediyenin Görevleri Belediyenin bir çok görevi vardır  Bunlar maddeler halinde şu şekildedir 1- Kentin altyapısı ile ilgilenmektedir  Bunun içerisine su dağıtımı, şebeke dağıtımı, kanalizasyon, şehiriçi yollar, doğalgaz dağıtımı vs  gibi işler belediyeye aittir   2- Çöp toplama, yolların temizlenmes, itfaiye hizmetler, zabıta hizmetleri, cadde ve sokak temizliği ve halk sağlığını koruma gibi görevler   3- Şehir içerisinde imar ile ilgili izin ve belgeler belediyenin görevleri arasındadır   4- Şehrin ekonomik işleri belediyenin kontrolü altındadır  Fiyat ve ücret tespit etme, haller açma, pazar yerleri kurma, sanayi bölgeleri kurma vs  gibi görevler belediyeye aittir   5- Şehir içerisinde eğitim ile ilgili görevleri vardır  Okul öncesi eğitim verme, mesleki eğitim kursları düzenleme ve kütüphane açma vs  gibi görevleri vardır   6- Sağlık hizmetleri, dini görevler, nikah işleri, yurt açma ve ucuz konut yapma gibi görevleri vardır  7- Şehir içerisindeki ulaştırma alanındaki işler belediyeye aittir   8- Eski tarihi eserleri koruma, kültür merkezi açma, spor alanları yaratma, tiyatro müze ve sinema salonları açma gibi görevleri vardır   | 
|   | 
|  | 
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara | 
| Görünüm Modları | |
|  |