![]() |
Çocuklarda Astım Belirtisi Ve Tedavisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocuklarda Astım Belirtisi Ve TedavisiÇocuklar neden astım olur? Çocuklarda astım belirtisi ve tedavisi Çocuklar da Astım,Çocuklarda astım belirtisi, Çocuklarda astım belirtisi ve tedavisi Çocuklar üzerinde yapılan araştırmalara göre, çocukların son günlerde astım rahatsızlığına yakalanma oranının fazlalaştığı tespit edilmiştir ![]() Öksürük, hırıltı, hışıltı ve / veya nefes darlığı belirtilerinin varlığı ve bu belirtilerin bronş acıcı tedaviyle veya kendiliğinden kaybolması, ancak bir süre sonra tekrar ortaya çıkması ön planda astımı düşündürür ![]() Yattıktan sonra veya sabaha karşı yaklaşık 30 dakika süreyle devam eden ve bronş genişletici ilaçlara olumlu yanıt veren öksürük atakları da aksi ispat edilene kadar astım kabul edilmelidir ![]() ![]() Çocuklarda astım nasıl tedavi edilir? Tüm alerjik hastalıklarda olduğu gibi astımda da birinci basamak tedavi alerjik olunan maddeden uzak durmaktır ![]() ![]() Çevre önlemlerinin yeterli olmadığı, ilaç tedavisinin uygun görüldüğü hastalarda havayolu ile akciğerlere çekilip bronşları tedavi eden sprey şeklindeki ilaçlar kullanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşı tedavisi nedir? Kimlere ve nasıl uygulanır? Aşı tedavisi sadece alerjisi deri testinde veya kanda spesifik IgE yoluyla tespit edilmiş, 3 yaşın üzerindeki çocuklara uygulanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|