Soru:"Romatoid Factor(Rf) Ust Sinirda"

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Soru:"Romatoid Factor(Rf) Ust Sinirda"

Merhabadört sene önce dizimde fark ettiğim ağrılar son 1 sendir özellikle kış aylarında daha da arttıancak artık sadece dizimde değil,omzumda,kalça eklemimde ve dirseklerimde de gece uyandıran sancı tarzında ağrılarım oluyor
ortopedi uzmanına gittim,sadece dizimle ilgili MR cekildi,sinovit teşhisi kondu,1 kez penicilin vuruldum ve yararını göremedim
Bunun üzerine bir dahiliye uzmanına gittim ve testler yaptırdım

HEMATOLOJİ

ferritin:14 34-400
b12:279 197-866

HEMATOLOJİ
rbc:429 404-613
hgb:129 122-181
hct:378 377-537
mch:30 27-312
mcv:88 80-97
mpv:996 0-999
pdw:181

SEROLOJİ
RF:20 olması gereken 0-20

değerleri çıktısizce bu RF değerinin sınırda olması eklem ağrılarmla ilgili olabilirmi?
teşekkür ederim
bayan
DoçDr M Akif BUYUKBESE

02 06:55:55

Bazen agrilardan yillar sonra romatizma ortaya cikabilir, Takip ve uzman romatolog degerlendirmesi saglikli olacaktir, RF ust sinirda takip lazim Agrilardan genelde mevcut hali ile sorumlu olmayacaktir, Ancak RF yuksek ve dusuk romatizma tipleri oldugu gibi RFnin aralikli yukseldigi durumlar da vardir, Baska hastaliklarinda romatizmal agrilar yapabildigini biliyoruz Depresyon, hepatit, grip gibi Bazen bu enfeksiyon hastaligi malta hummasidir (bruselloz) Romatolog sizi takip etmelidir Peryodik takipleri onemseyelimSifalar

Yazının Orjinali için Lütfen wwwsaglikdaniscom adresini ziyaret ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com