Kalitenin Şifa Dolu Yolculuğu

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kalitenin Şifa Dolu Yolculuğu

Sektörü, büyüklüğü ve olgunluk seviyesi ne olursa olsun bir kuruluş başarılı olmak için hedeflere yönelmiş doğru bir yönetim sistemini kurmalıdır EFQM(EUROPEAN FOUNDATION FOR QUALITY MANAGEMENT )* yani Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı, Mükemmellik Modeli kuruluşların mükemmellik yolunda ilerleyip ilerlemediklerini ölçerek, yönetim sistemlerini geliştirmeleri konusunda onlara yardımcı olan pratik bir araç niteliği taşımaktadır Kuruluşların kuvvetli yönlerini ve iyileştirmeye açık alanlarını görmelerini sağlayarak onları çözüm üretmeleri konusunda teşvik eder

*

EFQM 1989 yılında , aralarında dünya devi şirketlerin bulunduğu 14 Avrupa şirketinin üst düzey yöneticileri tarafından ?Avrupa'da sürdürülebilir mükemmelliğin itici gücü olmak' misyonu ve ?Avrupalı Kuruluşların mükemmelliğe ulaştıkları bir dünya'vizyonu ile* kuruldu Şuan 25 ülke ile işbirliği içerinde olan EFQM Mükemmellik Modeli;*- Avrupa'da 20000 den fazla kuruluşta

*- Avrupa'nın en büyük 25 kuruluşunun %60'ında

*- 10000'den fazla KOBİ' de

*- Erostock'a 50 kuruluşun %40'ında uygulanmaktadırEFQM Mükemmellik Modeli; 2005 yılında Kadıköy Şifa için kurumsal yönetim modeli olarak seçilmiş ve Nisan 2005 yılında temel kavramlar ile başlayan eğitim çalışmaları 12-13 Kasım 2005 tarihinde yapılan ikinci özdeğerlendirme çalıştayı ile temel evresini tamamlamıştır EFQM Mükemmellik Modeli temel alınarak yapılan özdeğerlendirme sonucunda Kadıköy Şifa'nın mevcut durumu ortaya objektif olarak ortaya çıkarılarak, kuvvetli alanları ile birlikte iyileştirmeye açık alanları da belirlenmiştirEFQM Mükemmellik Modelinden Kadıköy Şifa olarak beklediğimiz kazanımlar özetle,

*

*- Kurumumuzda Kalite Kültürünün benimsenmesi ve yayılımını sağlayacaktır

*- Mükemmelliğe giden yolun neresinde olduğumuzu gösterecek, eksiklerimizi saptamamızı saylayacak ve uygun çözümlere teşvik edecek bir özdeğerlendirme aracı olacaktır

*- Hasta memnuniyetini en üst düzeye çıkaracak ve bu düzeyi kalıcı hale getirecektir

*- KŞ' de, tüm işlevsel birimlerce paylaşılacak ortak dil ve düşünce şeklinin temelini oluşturacaktır,

*- Yürütülmekte olan iyileştirmelerin durum değerlendirmesine, tekrarlarının ortadan kaldırılıp eksiklerin belirlenmesine çerçeve oluşturacaktır

*- Hedeflerle yönetim stratejisine katkı sağlayacaktırKadıköy Şifa ailesi olarak çıktığımız bu zorlu yolculukta her birimizin anlamlı bir rolü olduğunun bilincinde olarak, üstlendiğimiz bu rollerin, mükemmelliğe ulaşmak için oluşturulan zincirin en önemli halkaları olduğunu fark etmek rastlantı olmayacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com