![]() |
Türk Kadını Mutsuz! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Kadını Mutsuz!Bir araştırma merkezinin 7 il, 23 ilçe ve 37 kırsal yerleşim biriminde 18 yaş üstü 1044 evli ve bekar kadınla yapılan araştırmada katılımcıların yüzde 42 ![]() ![]() Kamuoyu Araştırmaları Merkezi nin (KAMOY) yaptığı araştırmada, "mutlu musunuz?" sorusuna, katılımcıların yüzde 42 ![]() ![]() ![]() Katılımcıların yüzde 64 si en önemli sorununun "geçim sıkıntısı" olduğunu dile getirdi ![]() -Ev ve çocuklarının anlayışsızlığı, -Yorgunluk, -Şiddet, -Bazı çağdaş ev eşyalarından yoksunluk, -Eğitim eksikliği, -Sokakta ve iş yerlerinde taciz, -Toplumu yönetenlerin erkek ağırlıklı olması/ayrımcılık, -Güvensizlik, -Çeşitli sağlık sorunları, -Ekonomik bağımlılık ![]() Geçim sıkıntısından sonra, temel 10 sorun olarak belirtilen bu sıralamadaki unsurların dışında kadınların diğer yakınmaları "istediği gibi yaşayamamak", "güzel bir tatil yapamamak", "eşlerin başka kadınlarla birlikteliği", "güzel olamamak" ve "giyim-kuşam" olarak sıralandı ![]() Araştırmaya katılanlar, "Gelecekten umutlu musunuz?" sorusuna da yüzde 40 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anketörler, ilk iki seçenek doğrultusunda görüş bildirmeyenlerden "kendilerine özgü bir tanımlama" istediler ![]() -Ağır işçiyim, -Ne olduğumu ben de bilmiyorum, -Köle, -Şu ellerime bakın siz karar verin, -Hasta, yorgun ve perişan bir insan müsveddesi, -Hizmetçi, -Delirmek üzere olan bir zavallı, -Günde 15-16 saat ayakta duran bir canlı, -Talihsiz bir kadın, -Babasının evinde rahatlık batmış bir tip ![]() Katılımcılara yöneltilen "Tam sağlıklıyım diyebilir misiniz?" sorusuna, yüzde 50 oranında "hayır", yüzde 35 ![]() ![]() ![]() Araştırmaya katılan kadınlara yöneltilen, "Türkiye de kadına değer veriliyor mu?" sorusuna, yüzde 60 ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|